НОВИНИ
 

Петима от Черноморец и треньорът - с положителни тестове за Ковид-19

Петима от Черноморец и треньорът -  с положителни тестове за Ковид-19

 Петима от играчите на Черноморец и старши-треньорът Васил Евтимов са дали  положителни тестове за Ковид-19. Така, съобразно ПРАВИЛА ЗА ПРОВЕЖДАНЕ НА СРЕЩА ИЛИ ТУРНИР ОТ ДЪРЖАВНО ПЪРВЕНСТВО ПО БАСКЕТБОЛ ПО ВРЕМЕ НА ИЗВЪНРЕДНА ЕПИДЕМИЧНА ОБСТАНОВКА ВЪВ ВРЪЗКА С КОВИД-19, срещата на „Акулите“ с Балкан от Първи кръг, се отлага.

Този мач вече бе отложен веднъж заради стомашен вирус, който повали шестима от играчите на бургаския тим. Той трябваше да се играе утре в „Арена Ботевград“.

Припомняме Ви какво пише в ПРАВИЛА ЗА ПРОВЕЖДАНЕ НА СРЕЩА ИЛИ ТУРНИР ОТ ДЪРЖАВНО ПЪРВЕНСТВО ПО БАСКЕТБОЛ ПО ВРЕМЕ НА ИЗВЪНРЕДНА ЕПИДЕМИЧНА ОБСТАНОВКА ВЪВ ВРЪЗКА С КОВИД-19, за мерките при подобни случаи:

„Всяко лице в системата на БФ Баскетбол (състезател, треньор, друго лице, изпълняващо функция в отбора, служител на БК или БФ Баскетбол, член на УС или комисия на БФБ, длъжностно лице или персонал на баскетболна зала) с положителен резултат от PCR тест незабавно се изолира до пълното му оздравяване, което се установява съгласно утвърдения от здравните власти начин.

10. Всяко лице от системата на БФ Баскетбол, което е близко контактно лице* с пациент с COVID - 19 се изолира за срок от минимум 14 дни и няма право да влиза в спортната зала и да участва в тренировки и официални срещи. Ако в този период има насрочена официална среща на отбора и близкото контактно лице (лица) представи на дежурния представител негативен резултат от PCR тест, взет до 72ч. преди срещата с оригинален подпис и печат от лицензираната за това лаборатория, то може да бъде допуснато до участие в срещата.“

 
Според последната заповед по тази тема от министъра на младежта и спорта Красен Кралев:

„При установяване на положително тествано или заразено с COVID-19 лице (независимо с или без симптоматика, което директно или индиректно участва в състезателния процес, същото се изолира и поставя под карантина. Всички останали лица – състезатели, спортисти, треньори и други длъжностни лица подлежат на незабавно изследване по метода PCR, като при два отрицателни резултата от проби, взети в два последователни дни, могат да продължат участието си в състезателния процес“.

1 2 3 4 5 ... 179 »
КЛАСИРАНЕ
Галерия
Партньори на клубовете
Molten