Академик ПловдивБалканБероеЛевски Лукойл Рилски спортистСпартак-ПлЧерно море ТичаЧерноморец БургасЯмбол
НОВИНИ
 

Черноморец - Академик Пловдив - кой какво каза

Черноморец - Академик Пловдив - кой какво казаЙордан Янков (старши-треньор на Академик Пловдив):

„Много лесно се губи такъв мач, с неопитни играчи и липса на фокус. С недостатъчно време за тренировки и с цикъл от мач на мач, което е за съжаление през този сезон. Не че искам да прозвучи като оправдание, но с толкова много мачове и толкова малко тренировки нашият отбор няма как се подготвя и да работи върху фундаментите. Накрая резултатът е такъв. Изправяме се срещу по-опитни играчи в комбинация с това, че ги хващаме, когато са свежи. Могат да играят 40 минути, което не им влияе на умората. (Томич) не изпълняваше треньорски указания и затова беше на пейката. Това се отнася за абсолютно всеки. Треньорът е един и когато не се слуша, тогава играчите ще стоят на пейката. Просто е, не висша математика, така че това е причината, нищо друго не се е случило.

Не смятам, че Николай Титков намира роля като шести човек. Това, че е вкарал 19 точки не значи нищо. Той за пореден мач направи много грешки, но това е плод на младостта, не го обвинявам. В предните сезони е играл по-малко, ролята му в отбора въобще не се е доближавала до това, което е в момента. Има оправдание, но ние не го ползваме. Изисква се от него.Няма да спрем да изискваме разбира се! За съжаление ние с Марио Боянов не работим заедно. Той и Кръстомир Михов идват, да не кажа, само за мачовете с нас. Те имат ангажименти само с подрастващите отбори, тренират по два пъти с тях, понякога идват и с нас, но това е голяма рядкост. Все пак те имат голям потенциал и аз няма да спра да ги ползвам.

С Черноморец ни е изключително трудно да играем заради атлетизма, скоростта и тези индивидуални действия, които представят в нападение. Ние просто изпитваме трудност да ги спрем.“

Николай Титков (Академик Пловдив):

“Отново паднахме, защото бяхме без Вучица. Бяхме и без Обрад (Томич), през трета и четвъртата части е бил на терена само две-три минути, следователно бяхме в по-къс състав и не успяхме да опазим противниковия отбор. Не успяхме да си вкараме отворените стрелби макар че имахме много повече от тях. До колкото разбрах, сме ги принудили да направят цели 26 грешки, но просто не успяхме да реализираме отрилите се възможности пред нас.”

Васил Евтимов (старши-треньор на Черноморец Бургас):

„Ключът за победата беше принципно да стреляме около 30 тройки, исках да хванем поне 45 борби и да загубим топката 10 пъти, но днес загубихме топката за 3 мача заедно. Значи, не знам какво ставаше в нападение, не съм сигурен на 100%, ще гледам със сигурност мача на повторение, но аз как да се сърдя на моите момчета като те вкарват 100 точки? В нападението ни всеки играч от основната ни петица има над 15 точки.Не мога да им се сърдя. За мен най-важното днес беше, че спечелихме мача, защото им  казах, че вече от близо два месеца нямаме победа и бях забравил какво е чувството да спечелиш един мач. В интерес на истината бяхме малко колебливи в нападение, защото загубихме много пъти топката, не знам дали се дължеше, че не играем в титулярната ни зала или топката беше леко "мека", трябва да проверим, но след една седмица когато се върнем тук, ако загубим топката 25 пъти срещу отбора на Берое Стара Загора, ще ни бъде много трудно да вземем мача. Това трябва найстина да го изчистим, даже още за мача с Ямбол. Те се опитаха да ни пресират на цяло игрище, опитаха се да изморят гарда ни. Но това веднъж е възможно да се случи, друг път не.

По принцип винаги бих сменил играч с четири фала, но аз в момента нямам тази възможност, просто трябва да рискувам в такъв момент. Да, двамата (Хаджирусев и Луис) имат 17 грешки взети заедно, ще поговоря с двамата лично, защото навлизаме в един етап от първеството, който не трябва да го има в такъв важен момент, в който се намираме ние. Можем да си го позволим в началото на първествното, но повтарям, не и в неговата заключителна фаза.

Следващият мач тук след седмица, ще бъде и нашият своеобразен финал. Нашата цел е да ги победим и да имаме предимство в преките сблъсъци срещу отбора на Берое.

С обора на Ямбом винаги правим много сериозни мачове. Очаквам те да бъдат много нахъсани, особено след последния им мач. Сигурен съм, че Тони Дечев ще се подготви серизно за мача, защото ще искат да завършат във финалната петица на класирането, но ние ще сме готови да играем срещу тях, чакаме ги с нетърпение, за да можем да покажем една добра игра у дома.

Да, няма фенове за съжаление в залата, но аз предпочитам да сме четвърти, защото все пак четвъртото място изглежда по - добре от петото. По - добре да имаш предимство в домакинските мачове!“

Марвин Смит (Черноморец Бургас):

„Ние се опитваме да пресираме през целия мач съперника ни постоянно. Аз просто искам да бъда най-добрият!За това работя всеки ден, опитвам се да го доказвам. Любовта към играта ми дава огромна мотивация за това!

Искахме да дойдем и да спечелим! След четири поредни загуби, беше важно да се върнем към печелившата страна.“

 

1 2 3 4 5 ... 173 »
КЛАСИРАНЕ
НБЛ
Рилски спортист
Ръст: 175 см
Тегло: 76 кг
Рождена дата: 18-09-1991
Пост: Плеймейкър (1)
март
MVP23.3
Точки18.5
Борби3
Асистенции5
Отнети топки1
Минути23.1
Галерия
Партньори на клубовете
Molten