А1 Академик СофияАкадемик Бултекс 99БалканБероеЛевски Лукойл Рилски спортистСпартак-ПлЧерно море ТичаЧерноморец БургасЯмбол
НОВИНИ
 

Балкан – Спартак Плевен (100:75) – кой какво каза

Балкан – Спартак Плевен (100:75) – кой какво каза

Александър Дяковски, старши-треньор на Спартак Плевен:

 

„През целия мач имахме проблеми с трудното ни влизане в нападенията, но най-сериозно се видяха през последната част. Знаехме, че те играят много агресивно и ако сме бавни и влизаме на 15-ата секунда, ще имаме много проблеми. И през първото полувреме имахме адски много грешки най-вече от това. Ако някакви фундаменти и детайли при тази агресия не се правят както трябва, малко да закъснеем и веднага всичко се обърква. Оттам вече трябва да разчитаме на някакви индивидуални действия, което на нас не ни е силата. Когато играем отборен баскетбол с раздаване на топката, тогава ни се получават нещата. Отделно получихме близо 30 точки в последната част, което няма какво да коментираме. На постепенно нападение в някои ситуации бяхме меки, особено като бяхме с два отборни фаула. Много точки получихме от нашите грешки на бърза атака, там спиране няма. Основната ни задача беше да пазим максимално топката и да направим възможно най-малко грешки.

 Сега ни чака доста време, почти целия февруари ще сме без мачове. Ще го използваме да си освежим главите след всички тези тежки резултати и да свършим доста работа, като в третия кръг, където съм оптимист, че ще се получи, да намалим тези грешки, които ни пречат да постигнем резултатите, които искаме."

 

Константин Коев, Спартак Плевен:

 

„Балкан е най-добрият отбор, това е ясно на всички. Хвърлихме се, дадохме всичко от себе си, но може би силите не ни достигнаха да играем така 40 минути. Имаме си нашите проблеми, може би това оказа влияние за развоя на мача. Имаме контузени състезатели, които влязоха в игра, само за да може да се въртим по някакъв начин и да можем да сме конкурентни в някаква част от мача. На всички ни е много тежко, че няма да участваме на Купата. Имаме един месец, в който трябва да работим и да поправим това, което свършихме дотук. Дай, Боже, в третото завъртане да покажем истинското си лице. Трябва да наблегнем основно на отборна игра и на физическата подготовка, защото от началото на годината само в един мач сме били в пълен състав – този с Ямбол. Тези почивки на повечето състезатели с контузии оказват голямо влияние и не можем да бъдем конкурентноспособни през цялото време.“

 

Йовица Арсич, старши-треньор на Балкан:

 

 “Десет дни бяхме без някои състезатели, нямахме официален мач и нормални тренировки, защото имаме национални състезатели, някои бяха болни, контузени. Защитата ни днес беше далеч от това, което трябва да играем, за да побеждаваме лесно. Спартак е по-силен от това, което показа. Сега с Острев това е съвсем друг отбор. Има по-висок потенциал. Специално в нападение не е лесно да се спират, ако играят на максимално ниво защита. Със сигурност няма да е лесно на турнира за Купата. Гледаме ние да се представим най-добре от това, което можем, без значение колко другите са се подсилили. Никой не знае какъв ще е крайният резултат. Всеки иска да е по-силен. Ние просто нямаме възможност за подобряване или подсилване заради бюджета. Нямаме предпочитания. Който и да се падне, няма да е лесно. Не очаквам лесен мач дори и на четвъртфинал, въпреки че феновете си мислят веднага за финал. Знам, че няма да е лесно, защото това е един мач, в който отбори, които не са фаворити, играят много по-леко, отпуснати са. Отборите, които са фаворити, се опитват да бият и пак да си запазят сили за следващи мачове. Не са настроени по същия начин и състезателите, така че не очаквам лесен мач нито на четвъртфинал. Който и да се падне, ще се опитаме да го изиграем по най-добрия начин. Трябва да поработим в дните, които ни остават до Купата, за да играем по-добре. Мисля, че и състезателите разбраха, че трябва да сме малко по-агресивни в защита и да излизаме с малко повече енергия. Така нещата ще се получат нещата.”

 

Михайло Секулович, Балкан:

 

“Както и на миналия мач с Ямбол, в който имахме трудности, важно е, че накрая спечелихме. Днес също беше нервен мача, но най-важно е, че спечелихме. Трябва ние като отбор да разберем къде сме сгрешили и защо сме позволили да стане труден мача през първите три части. Най-важна е победата. Надявам се на Купата да имаме предимство от това, че сме първи в момента в класирането, да играем в четвъртък и да имаме ден повече за почивка, но не знам как е регламента. Купата е специфичен турнир. Всеки може да победи всеки. Не се знае нищо. Засега ние показахме, че имаме характер на победители и дори когато не играем много добре, пак се връщаме и успяваме да спечелим. Имаме своите амбиции и знаем за какво отиваме в София. Ще видим какво ще се случи. Това, което се помни, е класирането. Ако някой го погледне, вижда, че ние имаме 17 победи и 1 загуба. Със сигурност мога сега да кажа, че в отбора умеем и знаем как да спечелим мач, както и да играем -добре или зле, накрая печелим. Надявам се да продължаваме с този манталитет. Щастлив съм, че сме на такава позиция в момента. Имахме мачове, в които не играхме добре и трябваше да поправим много неща и да работим по-добре, но най-важното е, че ги спечелихме и трудните мачове."1 2 3 4 5 ... 155 »
КЛАСИРАНЕ
Национална Баскетболна ЛигаНяма изиграни срещи
Галерия
Партньори на клубовете
Molten

Fan Manager