Академик ПловдивБалканБероеЛевски Лукойл Рилски спортистСпартак-ПлЧерно море ТичаЧерноморец БургасЯмбол
НОВИНИ
 

Черно море Тича - Спартак (Плевен) (88:81) - мнението на треньорите

Черно море Тича - Спартак (Плевен) (88:81) - мнението на треньорите

Александър Дяковски, старши-треньор на Спартак (Плевен):


"Първо честитя победата на Черно море Тича. С оглед на играта, те заслужено спечелиха днес. Проблемите ни бяха в опазването на Гавин и слабата успеваемост при стрелбата.

 

Денислав Вутев и Герасим Николов дадоха всичко от себе си, с оглед контузиите, които имаха и получиха по време на мача."

 

Галин Стоянов, старши-треньор на Черно море Тича:


"Някои от нещата, които бяхме предвидили като защита, се получиха, за сметка на други. На ниския пост Маринчешки преподаваше, за пореден път в нашето първенство. И много трудно се получава да помага човек, който пази един много добър стрелец. Другото, което бяхме си поставили като цел, е да ограничим някои от техните точконосители. Отборът на Спартак Плевен има доста сериозни вкарвачи и няколко мача подред показва това, независимо срещу кой отбор се изправят. Успяхме да ограничим Мартин Маринов - 6 т., Константин Коев - 8 т., Николай Титков - 8 т. - все хора, които могат да вкарат 20 точки за едно полувреме. От друга страна Ники Маринов, за когото аз продължавам да твърдя, че е пример за подражание, завърши срещата с 23 точки, 7 асистенции и 6 борби, един уникален мотор на отбора. Двамата с Маринчешки ни създадоха огромни проблеми тази вечер. Но не целия отбор ни създаде проблеми, защото ако стане така, започват да вкарват по 110 точки и няма голям шанс да ги биеш.

 

От наша страна искам да отлича Симеон Илиев, който успя да превъзмогне себе си. Снощи получи сериозен проблем с кръста и днес не бях сигурен дали ще може да играе. Той днес не само игра, но и игра много силно, особено накрая, с няколко много силни отигравания и въпреки "само" 16 точки, има коефициент 27, заради 11 му борби и много високия му процент от стрелба. Джими Гавин с 26 точки и 10 асистенции - имайте предвид, че това момче е отговорно за 46 точки на отбора от общо 88, което е страхотно. Нашата идея, да играем с Джими и Коча в подкошието, срещу техните по-ниски състезатели на позиция 1 и 2 свърши доста работа, получиха се доста проблеми за техния отбор в защита, използвахме доста от miss-match, които се получиха. Ники Георгиев отново с ключови изяви накрая, както и Веско Георгиев. Гордея се с момчетата, които във важни моменти бяха с главите си, а не само емоционално със сърцата си, добре е акълът да е първи, сърцето да е второ. Изпълниха на 60-70 % от указанията, но имаме сериозни резерви в агресията и енергията си, особено в тренировките. Едно от важните неща, които искам и държа от младите играчи е, че младият човек трябва да е енергичен. Това означава, че когато си енергичен, трябва да си енергичен 24 часа в денонощието, а на тренировка трябва да си на 100 %.

 

Вчера имаше една много интересна публикация във Фейсбук - "Играчът иска треньора да му даде шанс, треньорът иска играчът да заслужи шанса". Тази година съм казал на младите момчета - на тренировка те ще си заслужат шанса, затова ако не ги виждате на терени, то си има обяснение, ако ги виждате - също си има, те са си го заслужили, а колко време ще останат на терена зависи само и единствено от тях, от тяхното мислене, от техните действия, от тяхното поведение на игрището. Така ще бъде оттук за в бъдеще, да няма излишни въпроси и чудения. Играчите, които се раздават на 100 % ще получават и игрови минути, и ще стоят на игрището."1 2 3 4 5 ... 166 »
КЛАСИРАНЕ
НБЛ
Левски Лукойл
Ръст: 208 см
Тегло: 105 кг
Рождена дата: 15-07-1993
Пост: Тежко крило - Лек Център (4-5)
декември
MVP32
Точки21
Борби9.6
Асистенции5.2
Отнети топки1.6
Минути30.2
Галерия
Партньори на клубовете
Molten