Академик ПловдивБалканБероеЛевски Лукойл Рилски спортистСпартак-ПлЧерно море ТичаЧерноморец БургасЯмбол
НОВИНИ
 

Решения на ДАС след последните мачове в НБЛ

Решения на ДАС след последните мачове в НБЛ

На заседание, проведено на 04.11.2019 г., Дисциплинарно-административният съвет (ДАС) към Националната баскетболна лига (НБЛ) разгледа доклада на г-н Красимир Стойнов - дежурен представител на БФБ от среща № 17 между отборите на БК „Спартак Плевен“ и БК „Левски-Лукойл“, проведена на 26.10.2019 г. в Зала „Балканстрой“ в гр. Плевен. Въз основа на доклада, на основание чл. 15, ал. 1 във връзка с чл. 25, ал. 1 от Дисциплинарно-административните правила (ДАП) на НБЛ, предвид липсата на депозирано от заинтересованото лице възражение по см. на чл. 18 от ДАП, Дисциплинарно-административният съвет реши:

  1. Налага на старши-треньора на БК „Левски-Лукойл“ - Константин Стефанов Папазов, глоба в размер на 1000 (хиляда) лева, както и принудителна мярка - лишаване от длъжностни права за една среща на основание чл.35, т.4 от ДАП на НБЛ, за отправени неприлични жестове към зрителите в среща № 17 между БК „Спартак Плевен“ и БК „Левски-Лукойл“, проведена на 26.10.2019г.

На основание чл. 27 от ДАП, решението подлежи на обжалване пред Арбитражната комисия на БФБ, в едноседмичен срок от уведомяването за същото.

 

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ, старши-треньорът на БК „Левски-Лукойл“ - Константин Стефанов Папазов е отправил неприлични жестове към зрителите на срещата, което се наказва на основание чл.35, т.4 от ДАП на НБЛ. Размерът на предвиденото наказание е абсолютно определен в ДАП и не подлежи на конкретизация.

 

Въз основа на доклада на Красимир Стойнов - дежурен представител на БФБаскетбол, а същия мач, на основание чл. 15, ал. 1 във връзка с чл. 25, ал. 1 от Дисциплинарно-административните правила (ДАП) на НБЛ, предвид липсата на депозирано от заинтересованото лице възражение по см. на чл. 18 от ДАП, Дисциплинарно-административният съвет реши:

 

1. Налага на БК „Спартак Плевен“ имуществена санкция в размер на 1000 (хиляда) лева на основание чл.37, т.2 от ДАП на НБЛ, за непристойни скандирания на публиката по адрес на старши-треньора на БК „Левски Лукойл“ – Константин Папазов в среща № 17 между БК „Спартак Плевен“ и БК „Левски-Лукойл“, проведена на 26.10.2019 г.

 

На основание чл. 27 от ДАП, решението подлежи на обжалване пред Арбитражната комисия на БФБ, в едноседмичен срок от уведомяването за същото.

 

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ, на два пъти е имало непристойни скандирания от публиката по адрес на старши-треньора на БК „Левски Лукойл“ – по време на втората част при оставащо време 06:30 мин. и по време на четвъртата част при оставащо време 07:35 мин. ДАС счита последното за нарушаване на установения ред за протичане на срещата. Размерът на предвиденото наказание по чл.37, т.2 е определен в размер до 5000 лева, но тъй като нарушението е първо за сезона санкцията е в по-малък размер от максимално допустимия.

  1. Налага на БК „Спартак Плевен“ имуществена санкция в размер на 200 (двеста) лева на основание чл. 40 т.4 от ДАП на НБЛ във връзка с чл.7, ал.1, т.16 от „Правила за провеждане на държавно първенство мъже – НБЛ“ за неизправни измервателни уреди в среща № 17 между БК „Спартак Плевен“ и БК „Левски-Лукойл“, проведена на 26.10.2019 г.

На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.3 не подлежи на обжалване.

 

Мотиви: Според доклада на дежурния представител на БФБ, уредът за измерване на 24 секунди не е отчитал десети от секундата последните 5 секунди на измервания период, което е нарушение на чл.7, ал.1, т.16 от Правилата за провеждане на държавно първенство мъже – НБЛ. С решение от 21.10.2019г., ДАС отправи указание до БК „Спартак Плевен“ да бъдат отстранени нередовностите на измервателните уреди до следващата среща на клуба. С оглед фактите, изложени в доклада на дежурния представител, указанията на ДАС не са изпълнени. Предвидената имуществена санкция в чл.40 т.4 от ДАП на НБЛ е до 500 лева. Предвид направеното предупреждение в предходно решение на ДАС и това че нередовностите не са отстранени, ДАС налага санкция в размер на 200 (двеста) лева.

 

ДАС разгледа доклада на г-н Николай Неделчев - дежурен представител на БФБ от среща No 18 между отборите на БК „Черно море Тича“ и БК „Ямбол“, проведена на 29.10.2019 г. Въз основа на доклада, на основание чл. 15, ал. 1 във връзка с чл. 25, ал. 1 от Дисциплинарно-административните правила (ДАП) на НБЛ, предвид липсата на депозирано от заинтересованите лица възражение по см. на чл. 18 от ДАП, Дисциплинарно-административният съвет реши:

 

1.         Налага на Симеон Илиев, състезател с № 7 от отбора на БК „Черно море Тича“, глоба в размер на 100 (сто) лева на основание чл.34, т.1 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение, отсъдено в среща № 18 БК „Черно море Тича“ и БК „Ямбол“, проведена на 29.10.2019 г.

На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.1 не подлежи на обжалване.

 

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ, състезателят с № 7 от отбора на БК Черно море Тича – Симеон Илиев – е извършил техническо нарушение, изразяващо се в нецензурни обръщения към състезател от противниковия отбор. Нарушението е първо за сезона за състезателя, което предопределя размера на наказанието му.

 

2.         Налага на Галин Стоянов, старши-треньор на БК „Черно море Тича“ глоба в размер на 100 (сто) лева на основание чл.35, т.1 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение, отсъдено в среща № 18 между БК „Черно море Тича“ и БК „Ямбол“ проведена на 02.11.2019г.

 

На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.1 не подлежи на обжалване.

 

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ, е отсъдено техническо нарушение за остра реакция на длъжностно лице от скамейката след съдийско отсъждане. Нарушението е първо за сезона, което предопределя размера на наказанието му.

  1.  Налага на Стилиян Иванов, състезател с № 30 от отбора на БК „Ямбол“, глоба в размер на 100 (сто) лева на основание чл.34, т.1 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение, отсъдено в среща № 18 БК „Черно море Тича“ и БК „Ямбол“, проведена на 29.10.2019г.

На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.1 не подлежи на обжалване.

 

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ, състезателят с № 30 от отбора на БК Ямбол – Стилиян Иванов – е извършил техническо нарушение, изразяващо се в нецензурни обръщения към състезател от противниковия отбор. Нарушението е първо за сезона за състезателя, което предопределя размера на наказанието му.

 

Въз основа на доклада на г-н Николай Неделчев - дежурен представител на БФБ от среща No 18 между отборите на БК „Черно море Тича“ и БК „Ямбол“, проведена на 29.10.2019 г. Въз основа на доклада, на основание чл. 15, ал. 1 във връзка с чл. 25, ал. 1 от Дисциплинарно-административните правила (ДАП) на НБЛ, предвид липсата на депозирано от заинтересованите лица възражение по см. на чл. 18 от ДАП, Дисциплинарно-административният съвет.

 1 2 3 4 5 ... 166 »
КЛАСИРАНЕ
НБЛ
Левски Лукойл
Ръст: 208 см
Тегло: 105 кг
Рождена дата: 15-07-1993
Пост: Тежко крило - Лек Център (4-5)
декември
MVP32
Точки21
Борби9.6
Асистенции5.2
Отнети топки1.6
Минути30.2
Галерия
Партньори на клубовете
Molten