А1 Академик СофияАкадемик Бултекс 99БалканБероеЛевски Лукойл Рилски спортистСпартак-ПлЧерно море ТичаЯмболЯмбол
НОВИНИ
 

Отзиви след първи успех за Ямбол в НБЛ

Отзиви след първи успех за Ямбол в НБЛ

Иван Чолаков, старши треньор  на “Тунджа”- Ямбол:

“Общо взето не съм доволен от моя отбор. Не съм си представял, че ще изглеждаме по този начин. Надявам се по-нататък да стоим по-добре и в нападение, и в защита.”

 

Дарин Иванов,”Тунджа”- Ямбол :

“ Отборът на Варна е съставен от млади и талантливи момчета. Началото беше трудно за нас, неочаквано ни надскочиха в първото полувреме. След направените анализи на почивката, успяхме да се върнем в мача и да победим, което беше важно за нас. Надявам се да продължим оттук нататък да играем добре и да се развиваме. Радвам се, че съм в Ямбол и съм благодарен на Иван Чолаков за това. В отбора ни се дава шанс на млади играчи, на български играчи. Искам да благодаря и на ямболската публика, която ни помогна да се върнем в мача.”

 

Галин Стоянов - Патрик, старши треньор на Черно море:

”Мачът започна добре за нас, но няма как да се надяваме на победа, при условие, че имаме шест асистенции и 22 грешки . Отборът на Ямбол няма отбелязана тройка в първата част, във втората вкарва пет от шест, а ние продължаваме да не излизаме достатъчн агресивно срещу хора, които явно могат да вкрават. Стъпка по стъпка, отборът на Ямбол взе инициативата,докато ние смятахме, че мачът ще продължава нормално и спокойно за нас, че ще запазим разликата. Естествено това няма как да се случи в модерния баскетбол.Водим се за млад отбор, а в един момент се оказва, че по-опитните бягат повече от младите. Логично е, когато нямаш опит, да бягаш повече, да пазиш повече, да скачаш повече - трябва да компенсираш с нещо. Индивидуалната отговорност не се осъзнава достатъчно.

 

Веселин Георгиев, капитан на Черно море Тича:

” Колкото и нескромно да звучи, мисля, че спокойно можехме да победим в този мач, особено след доброто начало. Но сме много назад тактически: не изпълняваме конкретните тактическите планове, които са зададени от треньора, както през седмицата, така и по време на мача. Това ни изигра лоша шега. Смятам, че изгубихме мача поради липса на тактическа дисциплина. Не можем да прехвърляме винаги вината върху младите и да се оправдаваме с младостта на отбора. Ако се замислим, по-голямата част от мача се изнася от по-опитни играчи. Трябва да имаме тактическа дисциплина, иначе нещата няма да се получат. Надявам се да си извадим поуки и в следващите мачове да играем по-добре.”

 

 

 1 2 3 4 5 ... 135 »
http://diassport.com/
КЛАСИРАНЕ
НБЛ
Академик Бултекс 99
Ръст: 206 см
Тегло: 104 кг
Рождена дата: 09-12-1991
Пост: Център (5)
март
MVP31
Точки21
Борби11.3
Асистенции1
Отнети топки1.7
Минути28.6
Галерия
http://www.festahotels.com
Партньори на клубовете
Molten

Fan Manager