АкадемикАкадемик Бултекс 99БалканБероеЛевски Лукойл Рилски спортистСпартак ПлевенЧерно море ТичаЯмбол
НОВИНИ
 

НБЛ с партньорство за защита на данните със световен лидер

09.02.2018 14:00
НБЛ с партньорство за защита на данните със световен лидер

 

БФ Баскетбол и НБЛ сключиха споразумение за интегритет на данните (от мачове и шампионати), т.нар. Data Integrity, с една от водещите в бранша компания. Джиниъс Спортс е световен лидер в спортните данни и е една от компаниите, предлагаща тази услуга на клиентите си.

 

БФ Баскетбол/НБЛ е клиент на Джиниъс Спортс от доста години, като компанията предлага на баскетболната централа различни приложения и услуги в областта на спортните данни, като приложение за събиране на баскетболна статистика - ФИБА Лайвстатс, система за работа с данните - ФИБА Органайзър и уиджети за статистика на живо.

 

Партньорството е за срок от 3 години (до 2020 година) и ще обхваща НБЛ - мъже, А група - мъже и жени, Купа България, Купа БФБ, финали за подрастващи и BGO Баскетболна Лига.

 

БФ Баскетбол и Джиниъс Спортс ще работят съвместно в борбата срещу уговорените мачове и корупцията, свързана със спортни залози. Наборът от услуги за интегритет на спортните данни, на които БФБ и НБЛ могат да се възползват съгласно споразумението са консултантски услуги, образователни програми, съобразени с нуждите на клиента, 24-часова технология за наблюдение на залози и експертиза по разследване, като подобни споразумения имат редица професионални спортни организации в световен мащаб, а сред най-големите клиенти на Джиниъс Спорт са Висшата Лига по футбол в Англия и Мейджър Лийг Бейзбол в САЩ.

 

Джиниъс Спортс ще предостави 24-часов мониторниг на бетинг пазарите, като следи за подозрителни залози, нетипична активност и ще оценява модели на залагания в реално време като рискови такива. При наличие на риск или заплаха на интегритета на данните за даден мач или шампионат, компанията ще алармира родната централа, която на свой ред ще предприеме мерки, съгласно вътрешните правила на БФБ и НБЛ, и законодателството на Р България.

 

Какво е интегритет на спортните данни? (Sports Data Integrity)

Интегритет = целокупност, непоквареност

 

Интегритетът в спорта представлява най-общо защита на спорта, неговите участници и
заинтересованите страни, свързани със залаганията на спортни събития, уговаряне на  мачове и корупция.


За Джиниъс Спортс:


Джиниъс Спортс е световен лидер в областта на технологии за спортни данни, разпространението и комерсиализацията им. Ние предлагаме иновативни решения за лиги и федерации. Със седалища в Лондон и в 16 места по целия свят, Джиниъс Спортс е призната за една от най-бързо развиващите се спортни технологични компании в света и се превърна в довереният партньор на стотици спортни организации, сред които най-големите световни федерации и професионални лиги като FIBA ​​и английската Висша лига.

 

 

Джиниъс Спортс
1 2 3 4 5 ... 117 »
КЛАСИРАНЕ
ТОП 5 на Кръга
НБЛ-Мъже | Редовен сезон (кръг 28)
НБЛ-Мъже
Балкан
Ръст: 204 см
Тегло: 103 кг
Рождена дата: 29-03-1989
Пост: Тежко крило (4)
КРЪГ 27
MVP27
Точки15
Борби8
Асистенции3
Отнети топки1
Минути30.1
Галерия
http://www.festahotels.com
Партньори на клубовете
Molten

Fan Manager