А1 Академик СофияАкадемик Бултекс 99БалканБероеЛевски Лукойл Рилски спортистСпартак-ПлЧерно море ТичаЯмбол
НОВИНИ
 

MVP на редовния сезон - Милян Боцка в едно интервю за НБЛ

MVP на редовния сезон - Милян Боцка в едно интервю за НБЛ

Милян Боцка бе обявен за най-полезния играч на редовния сезон на НБЛ Виваком. Сръбският гард записа два успешни сезона в българското първенство като през първия бе част от отбора на Черно море Порт Варна, а през втория гордо носеше екипа на БК Ямбол. 

Боцка взема участие във всички 27 срещи и е част от стартовата петица на отбора си във всяка една от тях. Според статистическите данни генерирани след края на редовния сезон гардът има коефициент на полезност 508 или 25, 2 средно на мач, което му донесе приза MVP на редовния сезон. На сметка си той оставя 21.03 точки, 5.2 асистенции, 2.4 отнети топки. Достига 36.8 % в стрелбата от зоната за три точки, 67.4 % от наказателната линия и 60,8 % от стрелбата за две точки за 36 минути средно на мач в редовния сезон на НБЛ. 

Милян Боцка е избран за най-полезен състезател на НБЛ цели четири пъти – м.ноември и декември 2015 г. и м.януари и април 2016 г. като също така бе и най-добрият в голям брой от кръговете.

 

За изминалите два сезона в българското първенство,  за успехите, емоциите и любовта към баскетбола – Милян Боцка в едно откровено интервю за НБЛ. 

 

  Здравейте, получихте награда за най-полезен състезател на редовния сезон в Националната баскетболна лига, какво означава за вас това отличие?

- Мисля, че е прекрасно да бъдеш най-добрия, в който и да е спорт. Горд съм със съотборниците си и басктеболен клуб Ямбол, защото без тях нямаше да се справя.  Благодаря им за всичко!

 
  Вече втори сезон сте част от българското първенство какви са наблюденията ви за нивото на баскетбола в България ?

- Нивото на българския баскетбол е високо и смятам, че в Лигата играят много добри баскетболисти с много добри треньори, които вършат работата си прекрасно.

 
 Миналият сезон бяхте част от състава на Черно море Порт Варна, с който спечелихте Купата на България в Плевен, какво не успяхте да осъществите докато бяхте в този отбор?

- Варна и баскетболен клуб Черно море имат специално място в моето сърце . Имах прекрасен сезон там и мисля, че хората ме уважават. Имам страхотни спомени с този клуб. 


  През настоящият сезон носите екипа на Ямбол как оценявате играта на отбора и вашето представяне?

- Отборът без  Иван Чолаков не е същият. Той направи наистина невероятни неща за Ямбол. Искам да му благодаря за всичко, което направи за мен и баскетболния клуб – никога няма да го забравя. 


 Избран сте за MVP на НБЛ рекордните четири пъти, чувствате ли се горд, че получавате тези признания и доколко са важни те за вас?

- Да бъда най-полезен играч цели четири пъти - това е най-големият рекорд за един човек, който прави това , което обича. Когато започнах сезона не съм очаквал това , но с помощта на отбора и съотборниците ми успях да го направя. Искам да благодаря за всичко и най-вече за прекрасния сезон.

 
 В срещата срещу Академик Бултекс 99 на 12-ти декември записахте на сметката си 38 точки, които са и най-много отбелязаните от състезател през тазгодишния сезон, правили ли сте по-добър рекорд?

- В един мач в Босна отбелязах повече точки отколкото в този мач с Пловдив, но тогава загубихме срещата. Когато вкараш повече точки, но загубиш нямаш чувството, че си играл добре, но срещу Академик Бултекс 99 ние спечелихме и този мач има много специално място в сърцето ми. 


  Бяхте част от Мача на звездите в Пловдив, какво е усещането да бъдеш сред най-добрите баскетболисти в България?

- Горд съм да бъда на едно място с най-добрите баскетболисти в България и искам да благодаря на хората, които бяха с мен и ме поканиха да съм там. 


  Пожелайте нещо на младите състезатели, които искат да вървят по вашите стъпки в спорта.

- Искам просто да им кажа, че трябва да се трудят много усилено и да вярват в себе си и да не се притесняват, защото късметът ще ги сполети.  Просто да се трудят и да вярват! 1 2 3 4 5 ... 134 »
КЛАСИРАНЕ
НБЛ
Академик Бултекс 99
Ръст: 206 см
Тегло: 104 кг
Рождена дата: 09-12-1991
Пост: Център (5)
март
MVP31
Точки21
Борби11.3
Асистенции1
Отнети топки1.7
Минути28.6
Галерия
http://www.festahotels.com
Партньори на клубовете
Molten

Fan Manager