А1 Академик СофияАкадемик Бултекс 99БалканБероеЛевски Лукойл Рилски спортистСпартак-ПлЧерно море ТичаЧерноморец БургасЯмбол
НОВИНИ
 

Варненската публика изпраща Тодор Стойков в HDI Мача на звездите

Варненската публика изпраща Тодор Стойков в HDI Мача на звездите

Допълнителна добавена стойност ще има тазгодишното издание на HDI Мача на звездите от първенството на Теси Национална баскетболна лига. Събитието ще се състои на 23.02.2014 година във Варна и ще предложи класическия двубой между българите и чужденците в родния шампионат.


За емоционалността на и без това традиционно наситения с пъстри настроения двубой ще се погрижи и отборът на Черно море СОДИ (1997-2000). През 2014 година се навършват 15 години от последната титла на Черно море, която бе извоювана през 1999 година. През 2013 година, най-добрият баскетболист на България през последните 15 години Тодор Стойков прекрати кариерата си. Тези две събития дадоха повод на организаторите да дадат възможност на варненската публика и Стойков да се простят един с друг. Именно  дългогодишният капитан на Черно море бе в основата на двете поредни титли на варненския тим, както и на фантастичното представяне в турнира за купа "Сапорта", в който Черно море-СОДИ достигна осминафинал през сезона 1999/2000. За целта крилото ще облече екипа на "моряците" за последен път, но в състав на отбора от тези години.
За пореден път в HDI Мача на звездите ще се сблъскат българи и чужденци. Организаторите са преценили, че битката между родни състезатели и чужденци е с най-голям заряд и затова са заложили на тази комбинация. Подборът на отборите за пръв път ще бъде направен по различен начин. Няма да има традиционното гласуване на феновете, а за пръв път ще гласуват треньорите. Специална анкетна карта вече е разпратена на наставниците на отборите в ТЕСИ Национална баскетболна лига. Те ще могат да определят по шестима състезатели на позициите гард, атакуващ гард, крило, тежко крило и център - трима българи и трима чужденци. Всеки от състезателите ще получи съответно 3, 2 и 1 точка за позицията, на която са посочени. Така накрая за всеки пост ще се оформи класиране, което ще бъде публикувано в понеделник, 17.02.2014 година. Единственото ограничение пред гласуващите наставници е да не поставят състезатели от своя отбор в анкетната карта.


HDI Мачът на звездите 2014 ще съдържа следните елементи:
HDI Мач на звездите 2014 между българи и чужденци (имената на отборите ще бъдат обявени на пресконференция на 18.02.2014 година), конкурси за забивки, тройки и умения, игра с публиката и демонстративен мач между отбора на Черно море СОДИ (1997-2000) и българите от ТЕСИ Национална баскетболна лига с продължителност една четвърт. Кои състезатели от станалия легендарен отбор на "моряците" ще видите на терена ще бъде обявено на 20.02.2014 година на пресконференция във Варна.  1 2 3 4 5 ... 152 »
КЛАСИРАНЕ
Национална Баскетболна Лига
Балкан
Ръст: 193 см
Тегло: 92 кг
Рождена дата: 06-02-1993
Пост: Комбо Гард (1-2)
март
MVP35
Точки20
Борби6
Асистенции4
Отнети топки5
Минути26.1
Галерия
Партньори на клубовете
Molten

Fan Manager