А1 Академик СофияАкадемик Бултекс 99БалканБероеЛевски Лукойл Рилски спортистСпартак-ПлЧерно море ТичаЧерноморец БургасЯмбол
НОВИНИ
 

НБЛ получи диплом за принос за развитието на Спешъл Олимпикс

НБЛ получи диплом за принос за развитието на Спешъл Олимпикс

В Международния ден на хората с увреждания Националната баскетболна лига получи поредното си признание. НБЛ получи специален диплом в благодарност за подкрепата си към спорта за хора с увреждания.

 

"Вашето съпричастие е ключово за развитието на организирано спортно движение на хората с интелектуални затруднения в България, за създаването на позитивни обществени нагласи, благоприятстващи пълноценна социална реализация на тези наши сънародници, както и за утвърждаване на социалната мисия на българския спорт", казаха от "Спешъл Олимпикс" по време на връчването на наградите.

 

Настоящата 2013 година е сред най-успешните за Спешъл Олимпикс България. В периода 29 януари – 05 февруари 2013 година в Пьонг Чанг (Република Корея) се проведоха Световните Зимни Игри на Спешъл Олимпикс, които отразиха постиженията на хора с интелектуални затруднения и допринесоха за изграждането на една нова визия на приемане. Българските атлети с интелектуални затруднения се представиха успешно на всички дисциплини и след силно оспорвани състезания успяха да завоюват 12 медала – 6 златни, 1 сребърен и 5 бронзови.


Движението Спешъл Олимпикс е създадено през 1968 година от Юнис Кенеди Шрайвър и признато от Международния олимпийски комитет за благото на повече от 4,2 милиона души с интелектуални затруднения и осигурява занимания и състезания в 32 олимпийски спорта в 170 страни по света.
В България Спешъл Олимпикс стартира своята програма през 1994 година.
От възстановянето си през 2003 г. до днес, програмата на Спешъл Олимпикс в България подпомага развитието на спорта сред българите с интелектуални затруднения в 25 спорта (футбол, народна топка, лека атлетика, тенис на маса, тенис на корт, плуване, баскетбол, боче, боулинг, конен спорт, бадминтон, гребане, кану-каяк, ветроходство, гимнастика, джудо, вдигане на тежести, волейбол, колоездене, летни кънки, голф, аеробика, ушу, алпийски ски и бързо пързаляне. Инициативите у нас обединяват над 6 000 атлети с интелектуални затруднения, които тренират поне 2 часа седмично. Повече от 2 200 атлети с интелектуални затруднения пък са участвали в поне едно състезание или спортен празник ипреминали през здравен скрининг в рамките на програмата „Здрави атлети”.Решения на ДАС

Решения на ДАС

09.03.2020 15:26
1 2 3 4 5 ... 152 »
КЛАСИРАНЕ
Национална Баскетболна Лига
Черноморец Бургас
Ръст: 217 см
Тегло: 125 кг
Рождена дата: 20-09-1995
Пост: Център (5)
февруари
MVP38.5
Точки20
Борби15.5
Асистенции2.5
Отнети топки1
Минути33.1
Галерия
Партньори на клубовете
Molten

Fan Manager