А1 Академик СофияАкадемик Бултекс 99БалканБероеЛевски Лукойл Рилски спортистСпартак-ПлЧерно море ТичаЧерноморец БургасЯмбол
НОВИНИ
 

Рилски спортист победи Ямбол

Рилски спортист победи Ямбол

Рилски спортист прекъсна серията си от три поредни загуби с изключително трудна победа като гост на Ямбол с 93:88. След много смени на водачеството, в края Дарин Иванов вкара важна тройка, след което отборът му удържа минимална преднина до сирената. Така самоковци вече имат по 3 победи и загуби, а ямболии са с 3-4. В следващия кръг Рилецо посреща Спартак Плевен, а Ямбол гостува на Черно море Порт Варна.
Капитанът Йордан Бозов записа 25 точки за победителите, със 17 (3 тройки) се включи Дарин Иванов, а 16 и 7 отнети топки добави Върнън Тейлър. В мача по решение на Росен Барчовски не игра Уил Уокър, който премина от Ямбол в Рилски тази седмица.

В последния си мач с екипа на Ямбол Неманя Милошевич записа 25 точки и 11 борби, 19 плюс 10 добави Станислав Славейков, а с 13 точки се отчете Станислав Говедаров.

"Мачът беше зрелищен, тъй като резултатът през цялото време беше много близък. Никой отбор не можа да се откъсне с голяма разлика  и такъв мач винаги е интересен за гледане, иначе като баскетболна стойност - среден мач, нищо особено. Нито защитите бяха добри, вкарахме си по 90 точки, когато се срещнат два отбора, които са конкуренти в едно първенство би трябвало да си вкарат по по-малко точки. Играта не ми допада днес нито на единия, нито на другия. Днес Дарин Иванов имаше някаква реализация, която чакаме отдавна. Данчо Бозов и Златин бяха стабилни на терена. Българските играчи бяха с по-голям принос от американците, донякъде съм доволен от Върнан Теълър, но Евън от центъра ни не може да се реализира, изключително качествен играч, а и останалите, но са безкрайно неопитни. Те са новобранци, така ги наричат в Америка, на които им трябва време да израстнат, да започнат да разбират играта, да се адаптират към Европейския баскетбол. Те не разбират, например, колко е важно да се спечели играта. При тях се играе баскетбол и падаш, губиш и така... Докато тука при нас всяка загуба се изживява, психологията е различна. Веднъж казах, че нашият отбор ще върви на приливи и отливи  и ако нещо трябва да се прави с него, освен много работа  и корекции, трябва и търпение. Ако се чака да стане това, което бяхме миналата година няма да стане. Миналата година имахме много по-класен отбор, тази година сме с чисто нов отбор, а той не се прави лесно. Някой път се случва, по-често не. Но все пак спечелихме важен мач за класирането и да излезем от тази дупка, в която бяхме попаднали. Много важно беше, че спечелихме, освободихме основния си град, контузи ни се най-важният играч, много фалове натрупахме и реално просто не виждах как ще спечелим мача, но успяхме!", каза доволен след мача наставникът на Рилски спортист Росен Барчовски. "Искам да похваля момчетата за сърцатата игра, която показаха днес, това говорихме и преди мача, че трябва да се абстрахираме от  неразбориите, които ставаха през цялата седмица. Доволен съм от старанието, накрая малко не ни достигна да затворим мача с победа. Това, което не ни достигна, според мен, е опитност. Отборът на Рилски спортист игра по-зряло в последните минути и за това заслужено спечели", допълни колегата му Юлиян Радионов.  
Решения на ДАС

Решения на ДАС

09.03.2020 15:26
1 2 3 4 5 ... 152 »
КЛАСИРАНЕ
Национална Баскетболна Лига
Черноморец Бургас
Ръст: 217 см
Тегло: 125 кг
Рождена дата: 20-09-1995
Пост: Център (5)
февруари
MVP38.5
Точки20
Борби15.5
Асистенции2.5
Отнети топки1
Минути33.1
Галерия
Партньори на клубовете
Molten

Fan Manager