А1 Академик СофияАкадемик Бултекс 99БалканБероеЛевски Лукойл Рилски спортистСпартак-ПлЧерно море ТичаЧерноморец БургасЯмбол
НОВИНИ
 

Рилски спортист изненада Нефтохимик 2010 при жените

Рилски спортист изненада Нефтохимик 2010 при жените

Рилски спортист изненада един от лидерите в НБЛ-жени Нефтохимик 2010, побеждавайки го с 64:60 като домакин. Центровете на самоковки Стефка Митева и Наталия Топалова изведоха тима до успеха, след като заедно вкараха общо 42 от точките му и хванаха 24 от общо 37 борби. За Нефтохимик дебютира Секуина Томас, която пристигна в тима на мястото на Карълин Дейвис. До момента самоковки са с 2 победи и 4 загуба, а активът на Нефтохимик е 4-2.
Наталия Топалова записа 24 точки и 11 борби за победителките, а Стефка Митева добави 18 плюс 13. От пейката силно се включи Теодора Динева, която вкара 10 точки.
За Нефтохимик Мария Желязкова записа 21 точки и 8 борби, а с 14 и 6 завърши Борислава Христова.
В следващия кръг Рилски спортист посреща Хасково 2012, а Нефтохимик 2010 гостува на Монтана 2003.

 

"Съвсем заслужено загубихме. Отборът на Рилски игра много мобилизирано, много нахъсано, много мотивирано и с двата си силни центъра просто ни смачкаха под коша. За мен лично не е изненада този резултат, тъй като горе-долу имам представа каква е моментната класа на нашия отбор. След Нова година може би ще се подсилим с още една чужденка, но очаквам в същото време много повече от нашите българки. За голямо съжаление те не дадоха това, което очаквах.
Карълин Дейвис имаше много тежки проблеми с крака и всъщност играеше много слабо. Направи един приличен мач с Левски в София, но в останалите не ни помагаше особено в защита. Затова я сменихме, но новата състезателка дойде в петък и сега не можа да влезе в ритъма на двубоя. Има време, но още в началото на сезона казах, че нашият отбор няма да е същият от предишните 7-8 години", каза след мача наставникът на бургазлийки Петко Маринов.

"Радостен съм. Доволен съм не от победата, а от начина, по който момичетата успяха да се преборят, защото се видя, че мачът беше на приливи и отливи. Те се върнаха два пъти в играта, защото направихме елементарни технически грешки в подаванията. Момичетата обаче повярваха. В състоянието, в което се намира Нефтохимик те повярваха, че можем да победим и се радвам, че не се предадоха. Използвахме ситуацията, че нямат високи защитници и това оказа голямо влияние като мотивация - не само на високите, но и на целия отбор, които успяха чрез защитата да спечелят мача. Когато имаш силни играчи под коша, те ти дават възможност хем противника да трупа нарушения, хем да има възможност за освобождаване на външни играчи по периферията. Е, не успяхме да вкараме много тройки, но пък за сметка на това имаше страхотна борба в нападение и от Наталия Топалова, и от Стефка Митева, които с всеки изминат мач играят по-добре. Заслуга за победата имат всички. Всички, които влязоха в играта, направиха по нещичко, за да бъде спечелен мачът от нашия отбор. Аз съм доволен от това, че те започнаха да играят по-добре и вярват, че могат да играят по-добре срещу по-силните отбори", каза доволният треньор на Рилски спортист Иван Лепичев.Решения на ДАС

Решения на ДАС

09.03.2020 15:26
1 2 3 4 5 ... 152 »
КЛАСИРАНЕ
Национална Баскетболна Лига
Черноморец Бургас
Ръст: 217 см
Тегло: 125 кг
Рождена дата: 20-09-1995
Пост: Център (5)
февруари
MVP38.5
Точки20
Борби15.5
Асистенции2.5
Отнети топки1
Минути33.1
Галерия
Партньори на клубовете
Molten

Fan Manager