А1 Академик СофияАкадемик Бултекс 99БалканБероеЛевски Лукойл Рилски спортистСпартак-ПлЧерно море ТичаЧерноморец БургасЯмбол
НОВИНИ
 

Монтана победи Рилски спортист

Монтана победи Рилски спортист

Рилски спортист загуби с 46:77 домакинския си мач тази вечер с Монтана, като успя да е донякъде конкурентен само за една четвърт - първата. Крайно разочароваща бе втората част в която Монтана вкара 33 точки, а Рилски - само 8, а в третата само 7 като Mонтана направиха 17.

Стефка Митева завърши с 16 точки и 11 борби, докато от гостуващия Монтана с двуцифрен резултат бяха Милена Томова 16, Ралица Нанева 13, Павлевич 13 и Ана Соколан с 10.
"Имахме опасения за отбора на Самоков, че ще е корав като домакин , имат силни единици в отбора и се подготвихме за една по-агресивна защита за да разбием тяхното нападение. Успяхме във всички фази на играта и още първото полувреме се видя, че владеем положението в нападение и така до края. Опитах се да завъртя целия отбор, което ми се отдава много рядко. Доволен съм от момичетата, играхме в по-широк състав и в края на краищата победихме - това е най важно", каза след мача треньорът на Монтана Николай Боруков.
"От какво да бъда доволен? В продължение на две десетки ни вкараха 54 точки! Това показва, че, освен нападението, и защитата ни е на много слабо ниво. Това повлия най-много на развитието на играта от отбора ми, като психология ... Една Стефка (Митева) не може да победи този отбор! Не мога да правя сравнение между двата отбора - и опит, и много повече възможности имат те. Но със 17 грешки за нас в първите 20 минути , Монтана имат 19 точки от тези наши грешки вкарани и 22 точки от бърза атака, по какъв начин да играем ние? Ниски качества, технически такива при наши единици влияе на цялостта. Каква тактика да правим , като не успяваме елементарни неща. Второто полувреме противникът използва по-млади играчи и имаше някакъв резултат най-вече в защита. Но нападението не е нещо, което се е променило на базата на това, че ние сме играли по-добре в защита. Просто противника започна да играе по-леко в защита и ние добихме малко смелост. Това е нещото което е най-голям проблем при нас в момента. Ние се страхуваме да играеме. Каква мотивация да направя аз? Каквото и да говориме, както и да тренираме, това са неща които не могат да се направят. И няма как да се пречупят! Имаме един опитен играч! Наталия Топалова не може да бъде балансьор! Нещата стават все по трудни и в тренировъчния процес и в състезателния. Изиграха 2 силни мача и нататък, когато не можеш да преодолееш загубите това става голям проблем. Не можем да вдигнем самочувствието, че можем да играем един добър баскетбол", каза разочарован наставникът на Рилски спортист Иван Лепичев.Решения на ДАС

Решения на ДАС

09.03.2020 15:26
1 2 3 4 5 ... 152 »
КЛАСИРАНЕ
Национална Баскетболна Лига
Черноморец Бургас
Ръст: 217 см
Тегло: 125 кг
Рождена дата: 20-09-1995
Пост: Център (5)
февруари
MVP38.5
Точки20
Борби15.5
Асистенции2.5
Отнети топки1
Минути33.1
Галерия
Партньори на клубовете
Molten

Fan Manager