А1 Академик СофияАкадемик Бултекс 99БалканБероеЛевски Лукойл Рилски спортистСпартак-ПлЧерно море ТичаЧерноморец БургасЯмбол
НОВИНИ
 

TESY НБЛ подписа с TV7

TESY НБЛ подписа с TV7

Днес на специална пресконференция в хотел "Хемус" в София бе официално сключен договор между TV7, БФБ и ТЕСИ НБЛ. Този договор бе подписан от изпълнителния директор на TV7, NEWS 7 и Super 7 - Десислава Тошева, президентът на федерацията Георги Глушков и мениджърът на лигата Иван Ценов.


Договорът е за 2+1 години и е за излъчване на мачовете от първенството, тези от Купата на България, както и на националния отбор.

„Това е началото на едно дългосрочно партньорство. Идеята е TV7 и News7 наистина да създадат един продукт от баскетбола, който да е интересен, да е на световно ниво и като опаковка и като съдържание. Наистина искаме да повдигнем националното самочувствие на живеещите в тази страна и те да повярват, че могат да се случват и положителни неща.
Ние искахме да затворим всичките права при нас, защото така създаваме една лоялна аудитория. Една аудитория, която както знае, че в момента А футболна група се излъчва по нашите телевизии, така българският зрител искаме да разбере, че и българският баскетбол ще се излъчва по TV7 и News 7. Това беше и причината ние да закупим правата за всички формати, турнири и баскетболни мачове. Поради тази причина имаме договори и с БФБ и с НБЛ. Искаме да създадем лоялна аудитория, която да не се лута от един на друг ефир.", коментира Тошева.

„Водим разговори с легенди на баскетбола, които да влязат в анализаторския ни екип. Няма да има компромиси по коментарите и по излъчването на мачовете. Имаме много идеи за нови предавания, които да бъдат съпътстващи на живите мачове. Започваме на 15-и с мача Ямбол – Балкан, а от 20 декември в програмната схема ще влезе и още един мач.  Спряли сме се на основен час 18.00. Петък и неделя са дните по начало за баскетбол. Когато започнем с излъчването и на втори мач, може да се наложи да има мач и в събота.”, добави новият редактор Спорт на медията Мартин Тороманов.

„За мен като мениджър на НБЛ е изключително важен фактът, че в лицето на TV7 не намерихме просто една телевизия, която ще дава мачовете, а намерихме един партньор, с който заедно надявам се ще вървим само в положителна посока. Считам, че клубовете също ще прояват разбиране, защото ще трябва да се съобразяваме и с футбола и с други неща. Благодаря за подадената ръка.
Нормално е всеки клуб да е доволен, че ще има телевизионно излъчване. Надявам се отзивите да са само положителни” заяви Главният мениджър на НБЛ Иван Ценов.
„Радвам се, че можем да отбележим този факт, който бележи една стъпка напред в медийното отразяване на баскетбола в България. В последните години имахме договори, които бяха едногодишни и не ни позволяваха да програмираме нещата в медиен план. Сега се радвам много за този договор, който ще ни позволи да се опитаме да развием баскетбола като медиен продукт в посока, с която се надявам да вдигнем рейтинга” коментира пък президентът на БФБаскетбол Георги Глушков.


 Решения на ДАС

Решения на ДАС

09.03.2020 15:26
1 2 3 4 5 ... 152 »
http://allstar.basketball.bg/
КЛАСИРАНЕ
Национална Баскетболна Лига
Черноморец Бургас
Ръст: 217 см
Тегло: 125 кг
Рождена дата: 20-09-1995
Пост: Център (5)
февруари
MVP38.5
Точки20
Борби15.5
Асистенции2.5
Отнети топки1
Минути33.1
Галерия
Партньори на клубовете
Molten

Fan Manager