ј1 јкадемик —офи€јкадемик Ѕултекс 99ЅалканЅероеЋевски Ћукойл –илски спортист—партак-ѕл„ерно море “ича„ерноморец Ѕургасямбол
Ќќ¬»Ќ»
 

–адослава Ѕъчварова получи наказание и от ‘»Ѕј ≈вропа

–адослава Ѕъчварова получи наказание и от ‘»Ѕј ≈вропа

–адослава Ѕъчварова получи наказание и от ‘»Ѕј ≈вропа за не€в€ването си в национални€ отбор без уважителни причини.

¬ решение от 28 октомври 2013 г.  √енерални€т секретар на ‘»Ѕј ≈вропа  амил Ќовак пише, че поради нейното не€в€ване за цели€ период, определен от Ѕългарска федераци€ баскетбол за подготовка и участие в официалната квалификаци€ за ≈вробаскет 2015, "на състезателката –адослава Ѕъчварова н€ма да бъде позволено да участва в ≈вропейските клубни турнири на територи€ под юрисдикци€та на ‘»Ѕј ≈вропа за срока на тази спортно състезателна година".

 акто е известно, състезателката бе наказана на основание чл. 6, т.1.1 от ѕравилника за състезателните права и статута на състезателите за не€в€ването си на лагера на национални€ отбор за жени това л€то. —поред ѕравилника т€ е със спрени състезателни права за 15 мача у нас, н€ма право да работи в системата на Ѕ‘Ѕаскетбол за 2 години (при отказ от състезателна дейност), а клубът, който поиска да € картотекира, тр€бва да плати 5000 лв.

“ова л€то Ѕъчварова не се €ви на лагера на национални€ отбор, въпреки опитите на селекционера на тима ни √еорги Ѕожков и помощника му —тефан ћихайлов да € привлекат. Ѕъчварова получи и официална покана в тогавашни€ си клуб – Ћевски, заедно с още две свои съотборнички.

јрбитражната комиси€ разгледа случа€ след жалба от баскетболистката за отм€ната на санкци€та, но счете, че решени€та на ƒ  са законосъобразни в смисъла на ѕравилника за статута и състезателните права и сметна жалбата за неоснователна.1 2 3 4 5 ... 150 ї
https://basketball.bg/banner_adv.php?id=79&url=https://cdn1.efbet.com/efbet/landingpage/index_BG.html
 Ћј—»–јЌ≈
Ќационална Ѕаскетболна Ћига
„ерноморец Ѕургас
–ъст: 217 см
“егло: 125 кг
–ождена дата: 20-09-1995
ѕост: ÷ентър (5)
€нуари
MVP23
“очки12.7
Ѕорби15.7
јсистенции2
ќтнети топки0.3
ћинути34.2
√алери€
ѕартньори на клубовете
Molten

Fan Manager