Академик ПловдивБалканБероеЛевски Лукойл Рилски спортистСпартак-ПлЧерно море ТичаЧерноморец БургасЯмбол
НОВИНИ
 

УС прие наредбата на НБЛ жени, отложи приемането на наредбата на НБЛ мъже

УС прие наредбата на НБЛ жени, отложи приемането на наредбата на НБЛ мъже

На свое редовно заседание Управителният съвет на БФБаскетбол отложи приемането на Наредбата за НБЛ мъже за следващото си заседание поради необходимостта от още време за определяне на системата за провеждане.
Приета обаче бе Наредбата за първенството в НБЛ жени, в която бяха направени няколко промени в сравнение с миналогодишния правилник.
Официални заявки за участие се приемат до 5 август, а вноската за членство трябва да бъде преведена на сметката на НБЛ до 30 август. Всеки клуб се задължава да предостави данни за състава и играчите си до 10 дни преди  началото на шампионата.
За всяка конкретна среща от НБЛ БК има право да запише за участие в тимовия лист максимум 3 редовно картотекирани състезателки, които нямат право да играят  за Националния отбор на България или имат право да играят за  Националния отбор на България, но са придобили българско гражданство по натурализация.  

По т. 2 за право за участие в ОБЩО СЪБРАНИЕ НА КЛУБОВЕТЕ бе приет следният текст: „Общото събрание на клубовете, участници в НБЛ жени се състои от по 1 представител на БК, който съгласно последното съдебно решение има право да представлява БК или упълномощено от него лице с нотариално заверено пълномощно и се събира поне веднъж годишно преди жребия за редовния сезон. Ако на събранието от името на БК присъства лице, което няма право да представлява клуба и не е упълномощено с нотариално заверено пълномощно то може да участва при вземането на решения само със съвещателен глас.

Една промяна бе направена в трансферните периоди – преди началото на плейофите клубовете могат да картотекират една състезателка, родена след 31.12.1993 г.  Бяха утвърдени такса от 2000 лв. за старши треньор без необходимия лиценс (съгласно Статут на треньора) и по 350 лв. за всеки състезател, който не е с българско гражданство (дължима на ФИБА Европа при картотекиране на всеки чужденец).  При картотекиране на състезателка ненавършил 20 години, който е бил без договор или с изтекъл такъв от предишният и клуб, се заплаща “такса картотекиране” в БФ Баскетбол от новия клуб по 100лв. за всяка спортно-състезателна година, в която състезателката е била картотекирана в предишния и клуб. С цялата сформирана сума от таксата по 25.4 БФБаскетбол ще стимулира клуба, в които състезателката е била картотекирана до този момент.
Неограничен брой състезателки, родени след 31.12.1995г. и редовно картотекирани в съставите на кадетки или девойки на БК, имат право на участие в представителните отбори жени на същия клуб, участващ в НБЛ без допълнително картотекиране само в случай, че са картотекирани в съответния отбор за подрастващи на БК преди изтичането на трансферния период за жени между двата полусезона.
С писмено споразумение между БК, участващ НБЛ и БК, участващ в А-група и при писмено съгласие на състезателка, родена след 31.12.1990г., се разрешава на същата да притежава двоен лиценз за участие през спортно-състезателната 2013/2014 г. в срещи на представителните отбори на двата БК, постигнали споразумение.
Разрешава се двоен лиценз за девойки и кадетки, родени преди 01.01.1999г., състезателки на БК, които нямат представителен отбор за жени, да вземат участие в НБЛ за спортно-състезателната 2013/2014 г. от името на друг БК.
1 2 3 4 5 ... 166 »
КЛАСИРАНЕ
НБЛ
Левски Лукойл
Ръст: 208 см
Тегло: 105 кг
Рождена дата: 15-07-1993
Пост: Тежко крило - Лек Център (4-5)
декември
MVP32
Точки21
Борби9.6
Асистенции5.2
Отнети топки1.6
Минути30.2
Галерия
Партньори на клубовете
Molten