Академик ПловдивБалканБероеЛевски Лукойл Рилски спортистСпартак-ПлЧерно море ТичаЧерноморец БургасЯмбол
НОВИНИ
 

УС намали броя на чужденките в НБЛ жени, при мъжете се запази статуквото

УС намали броя на чужденките в НБЛ жени, при мъжете се запази статуквото

Управителният съвет на БФБаскетбол реши да въведе ограничение за максимум три състезателки без право на участие в националния отбор в съставите на отборите в НБЛ жени за сезон 2013-2014. От догодина само три чужденки ще могат да бъдат в тимовия лист за мачовете у нас. В това число се включват и състезателки, които имат право да играят в националния отбор, но са придобили това право в следствие на натурализация.  Важна подробност е, че и трите чужденки ще могат да бъдат на терена по едно и също време.
За шампионата при мъжете статуквото се запазва и в тимовия лист за всеки мач могат да влязат 5-ма редовно картотекирани състезатели, които нямат право да играят за националния отбор на България. Остава и изискването на терена да има минимум един състезател, който има право да е национал, но не е придобил това право по натурализация.


УС на БФБаскетбол прие един нов член – клуб по баскетбол за хора в неравностойно положение „Никея“ Варна.
В точка разни УС прие да се съобрази с предложението на селекционера на женския национален отбор Георги Божков за наказание за Радослава Бъчварова, която не се яви на лагера на представителния дамски тим за предварителните квалификации за Евробаскет 2015.  По наредба (чл. 6.1.1.) при неявяване без наличието на уважителна причина, състезателят се лишава от състезателни права за 15 срещи от официалния спортен календар на БФБаскетбол. Освен това клуб, който иска за първи път след отказа на играча да го картотекира в България заплаща 5000 лв.

БФБаскетбол ще изиска от ФИБА Европа да накаже Бъчварова по чл. 101 от правилника на европейската централа със спиране на правата на състезателката за целия следващ сезон за мачове от европейските клубни турнири.1 2 3 4 5 ... 167 »
КЛАСИРАНЕ
НБЛ
Левски Лукойл
Ръст: 208 см
Тегло: 105 кг
Рождена дата: 15-07-1993
Пост: Тежко крило - Лек Център (4-5)
декември
MVP32
Точки21
Борби9.6
Асистенции5.2
Отнети топки1.6
Минути30.2
Галерия
Партньори на клубовете
Molten