Академик ПловдивБалканБероеЛевски Рилски спортистСпартак-ПлЧерно море ТичаЧерноморец БургасШуменЯмбол
НОВИНИ
 

Черноморец – Шумен (114:63) – кой какво каза

Черноморец – Шумен (114:63) – кой какво казаЯнко Янков, старши-треньор на Шумен:

„Тежък мач. Много неща ни липсваха. Искам да поздравя отбора на Черноморец. Днес ни надиграха категорично в борбата, и в защита, и в нападение – по всички показатели ни надиграха. Втора среща в НБЛ, дебютанти – но това не ни е оправдание. Трябва нашите момчета да се стараят да изпълняват изискванията, техническите задачи, които се поставят, за да може да имаме по-добър успех. Допуснахме много технически грешки, което позволи на съперника да направи много контраатаки и да вкарат лесни кошове. Това доведе и до голямата разлика.“

 

Евгени Василев, Шумен:

„В нападение горе-долу се справяме, но в защита ни е много трудно. Най-вероятно още не сме се нагодили в игра един към друг. Оставаме много хора да стрелят. Съперниците ни вземат много борби в нападение и това по някакъв начин трябва да променим, да го компенсираме. Нещо трябва да се случи. Поздравявам отбора на Черноморец. Оставаме оптимисти. В началото на сезона сме, тренираме, вярваме, че нещата ще се получат, просто ни трябва време.“

 

Кортни Белджър, Черноморец:

„Мачът беше страхотен. И в четирите части играхме еднакво добре. Придържахме се към принципите и стила ни на игра и нямаше нито един момент, в който да се отпуснем и изпълнихме всички изисквания.

В последните 10-20 дена се опитваме да бъдем в добър ритъм и мисля че днес, в този мач, намерихме този ритъм и всичко, което правим е за в бъдеще – да надграждаме.

  Бих искал да има публика, защото все пак съм за първа година тук, искам да видя феновете. Единственото положително в момента е, че ни позволяват да играем. Надявам се да продължаваме и да не ни спират.“

Васил Евтимов, старши-треньор на Черноморец:

„Много съм доволен. Исках в този мач момчетата да се забавляват, защото в последните десет дни, след мачовете в Ботевград, нямаха настроение, момчетата малко не бяха в час по време на тренировките, дори преди мача с Пловдив не можахме да тренираме.

Затова тази седмица се концентрирахме върху това, наистина да ни е забавно, защото баскетболът наистина е забавна игра и искам всички да изпитат удоволствие.

От първата до последната минута играхме здраво, концентрирано, на макс, за мен това беше най-важното. Следващата седмица ни предстои много тежък двубой с Левски София. Затова предупредих моите момчета, че искам да се подготвят за този мач, и днес да играят в защита, така както ще играят срещу Левски.

Всички ще бъдат готови за гостуването в София. Георги Боянов днес можеше да играе, но предпочетох да го запазя, защото е само на една тренировка и не искам да рискувам. От понеделник ще започне пълноценна тренировка с отбора. Джамел Харис също искам да влезе във форма. За отбора и за него предстои много важна седмица, защото за мача ще искам да ни помогне за 12-15 минути в игра.

Най-важната цел на всеки треньор е да изкара максимума от своите състезатели. След два месеца работа с тях почти знам кой какво може, знам в кой момент кой какъв кош може да вкара и това е много важно. В началото на сезона сме, много работа ни предстои. Ще имаме по-тежки мачове срещу сериозни съперници, трябва да градим и всеки мач искам да стават по—добри и по-добри. И тази година искам да покажем по-различно лице през целия мач. Миналата година нямахме пейка, тази година имаме деветима играчи, които могат да играят по всяко време на мача.

Не знам какво е да играем пред публика, защото втори сезон съм старши треньор на Черноморец – не нам какво е чувството. Искам да го усетя от другата страна на игрището. Надявам се след две седмици поне 30% публика да бъде допусната и феновете да се завърнат в залата.“

Решения на ДАС
10.11.2021 10:20
Решения на ДАС
1 2 3 4 5 ... 184 »
КЛАСИРАНЕ
НБЛ
Левски
Ръст: 208 см
Тегло: 111 кг
Рождена дата: 08-09-1990
Пост: Център (5)
ноември
MVP27
Точки19.7
Борби12.7
Асистенции1.3
Отнети топки1
Минути23.8
Галерия
Партньори на клубовете
Molten