Академик ПловдивБалканБероеЛевски Рилски спортистСпартак-ПлЧерно море ТичаЧерноморец БургасШуменЯмбол
НОВИНИ
 

Балкан – Спартак Плевен (90:81) – кой какво каза

Балкан – Спартак Плевен (90:81) – кой какво казаНебойша Видич, старши-треньор на Балкан:

“Единствената прилика с мача в Израел е, че спечелихме 3 части, но днес беше напълно различен мач, различни отбори. Спартак е добър отбор. Те бяха мотивирани. Не съм ги виждал да играят много пъти защита денай на половин игрище, така че определено бяха мотивирани, което е добре. Харесва ми да виждам това. Бяха се подготвили, определено имат добър скаутинг, но причината да се развие така мача бяхме ние. Не се справихме с някои ситуации както в защита, така и в нападение. Добре е, че някои играчи имаха добра вечер, но не може да бъдем отбор, който да разчита на един или двама играчи, а на целия отбор и в двете посоки - защита и нападение. През първото полувреме нашите играчи не отговориха добре в защита на играта на Плевен. Страдахме. Със сигурност ни очаква тежка работа. Станимир Маринов дава легитимност на нашия отбор. Щастлив съм, че той игра днес. Видяхме много добри неща от него на тренировка вече, за нас не беше изненада.  Мисля, че изглежда добре, имайки предвид почивката, която имаше, но разбира се, той трябва да бъде много по-добре. Селекцията на този отбор е направена с него. Митко Димитров ще бъде добре за следващия мач, ще видим кога ще започне тренировки, но е добре, не е голяма контузията му. Със сигурност ни очаква тежък мач в Стара Загора и трябва да изглеждаме много по-добре от днес.”

 

Калил Дюкс, Балкан:

“Не играхме здраво от началото на мача. Започнахме много меко първото полувреме, но след това успяхме да подобрим играта си, вкарахме повече в края и това беше достатъчно, за да спечелим. Аз се чувствам супер. Опитвам се да изпълня ролята си в отбора. Ако искат да вкарвам, да го направя. Ако някой друг трябва, да помогна за това. Продължавам да вярвам на треньора и да правя това, което той иска от мен, за да печелим. Чувствам се добре в Балкан. Малък град е, но съм свикнал, защото също съм от малък град. Просто се опитвам да се концентрирам върху работата си и да ставам по-добър всеки ден.  Всеки път, когато губиш мач, трябва да се научиш.  На мача в Израел започнахме също меко. Беше трудно да се върнем, но трябва да се научим от това. Да се доверим на треньора за принципите в игра както в защита, така и нападение. Трябва да се опитаме да спечелим всеки мач и да се учим от грешките си.”

 

Димитър Маринчешки, Спартак Плевен:

„Може би направихме някои грешки в нападение през последната част и не отиграхме правилно някои ситуации, както може би трябваше. В защита допуснахме гардът им (б.р. Калил Дюкс) да ни вкара много кошове, наистина класата му е видима. Определено и ние не се справихме добре на пикенрол. Играхме доста по-добре от предишния мач, защото започнахме сезона доста слабо и то като домакини. Днес определено трябваше да покажем различна игра. Направихме го в голяма част от мача, затруднихме Балкан, но ние ще се борим във всеки един мач за победа, независимо къде играем. Смятам, че ще играем все по-добре и по-добре. Имаме доста нови момчета, но те са утвърдени имена. Имат класа, която според мен във времето ще се покаже със сигурност. Трябва ни може би съвсем малко време още, за да разгърнем по-голям потенциал. Определено няма да подценим Черно море, защото там са млади момчета, играят нахъсано и когато им дадеш малко свобода и започнеш по-лежерно, те може да се разиграят и да направят проблем за всеки. Ще подходим максимално сериозно в мача, все пак ние трябва да извоюваме първа победа.“

 

Александър Дяковски, старши-треньор на Спартак Плевен:

„Определено много силната игра на Калил Дюкс, който ни вкара 29 точки, беше разликата. Мачът вървеше равен през по-голямата част, но в един момент имаше доста важни негови отигравания, включително и някои доста далечни и тежки шутове. В същото време нашето нападение през второто полувреме беше една идея по-статично от първото и там изпитвахме доста трудности, като стигнахме до тежки отигравания. Имаме 5 асистенции през второто полувреме и 15 през първото. Това са нещата, но по-важното за мен е, че ние си говорихме нещо в съблекалнята, че основната ни цел е в този мач да изглеждаме като отбор и мисля, че точно така изглеждахме. Днешният мач беше коренно различен от предишния и като игра, и като поведение. Това ни беше основната задача днес. Тактическите неща в защита и в нападение ни бяха по-скоро на втори план. По-важно ни беше това. Надявам се по-скоро да започнем да побеждаваме тези отбори, но с това поведение, което беше днес като отбор, мисля, че нещата ще станат по-бързо, ако продължаваме по този начин. Ники Маринов и Максим Корниенко започнаха да тренират тази седмица, вече имат по три тренировки и ако всичко е наред, от другата седмица ще бъдат вече на максимум. За мача с Черно море очаквам първо да направим една качествена седмица като тренировъчен процес. Може да е банално, но въобще не трябва да ни минава през главата подценяване и че мачът ще бъде лесен. Както и сега има някакви високи очаквания към нашия отбор, въобще не можем да си го позволим."

Решения на ДАС
10.11.2021 10:20
Решения на ДАС
1 2 3 4 5 ... 184 »
КЛАСИРАНЕ
НБЛ
Левски
Ръст: 208 см
Тегло: 111 кг
Рождена дата: 08-09-1990
Пост: Център (5)
ноември
MVP27
Точки19.7
Борби12.7
Асистенции1.3
Отнети топки1
Минути23.8
Галерия
Партньори на клубовете
Molten