Академик ПловдивБалканБероеЛевски Рилски спортистСпартак-ПлЧерно море ТичаЧерноморец БургасШуменЯмбол
НОВИНИ
 

Йордан Минчев показа кулинарни умения в кухнята на шеф Андре Токев (Видео)

Йордан Минчев показа кулинарни умения в кухнята на шеф Андре Токев (Видео)Йордан Минчев изненада шеф Андре Токев с вкусна и най-вече здравословна рецепта.

Баскетболният национал е все още много млад – но е натрупал солиден опит на баскетболното игрище – както в България, така и извън граница. Освен спортно, обогатяването му през годините го е запознало с различни културни ценности, а и определено се е запознал и с видовете кулинарно изкуство. Това стана ясно по време на срещата му с популярния шеф готвач.

Докато приготвяха „Крем супа от бял боб и целина“, шеф Андре Токев и Данчо Минчев поговориха за начина на хранене на спортистите, обсъдиха дали голяма част от тях спазват жестоки режими или просто могат да се хранят балансирано – вкусно и здравословно.

„Като цяло съм фен на крем супите, защото са лесни за храносмилане“, сподели Данчо Минчев. „Ограничавам се, но не спазвам нещо строго диетично, защото на мен ми трябва реално от всичко – калории, въглехидрати, протеин. В нашия спорт се изисква доста сила“, отбеляза той.

Кулинарното приключение „Рецепти от топ спортисти“ е част от дейностите по проекта на Асоциация „Докосни дъгата“ и Министерството на младежта и спорта „Младите хора – бъдещето на България – отговорни и активни“, финансиран от Национална програма за изпълнение на младежки дейности по чл. 10А от закона за хазарта за 2021 година. В кухнята на Шеф Андре Токев влизат общо 13 от най-добрите спортисти на България, които споделят своите здравословни формули за успех. А всички техни рецепти ще бъдат събрани в книга, която ще бъде разпространена в училища и библиотеки из страната, за да бъде от полза на българските младежи.1 2 3 4 5 ... 180 »
КЛАСИРАНЕ
НБЛНяма изиграни срещи
Галерия
Партньори на клубовете
Molten