НОВИНИ
 

Нико Карвачо към младите български играчи: Поставете си цел и удвоете работата

Нико Карвачо към младите български играчи: Поставете си цел и удвоете работатаНиколас Карвачо бе първият чилийски национал, играл в България. Центърът остави отлични впечатления с екипа на Рилски спортист и бе в основата на достигането на финал в НБЛ, първото място в редовния сезон и спечелването на efbet Купата на България. Той заслужи и приза за Най-полезен играч на финалите на турнира за Купата в Панагюрище. Феновете в България ще съжаляват, че няма да могат да се насладят на играта му още един сезон, след като чилиецът премина в 16-ия от немското първенство – Вюрцбург.

„България ми хареса много“, каза за nbl.basketball.bg Карвачо. „Хареса ми културата, толкова различна от тази в САЩ. За един сезон у вас намерих ново семейство – съотборниците ми. И България, и Чили са малки държави, но баскетболът е на високо ниво. И в двете държави се набляга на физическата игра и на високото баскетболно IQ. Вярвам, че баскетболът има отлични перспективии и в двете страни“, коментира още Нико.

Чилиецът изрази няколкократно благодарността си към съотборниците си в Рилски спортист и към ръководството на отбора за дадения му шанс за първи професионален договор. „Вярвам, че станах по-добър играч, имам по-голямо самочувствие. Разбрах какво е да играеш отвъд Океана. От дете мечтая да стана професионален спортист на високо ниво. Играл съм и футбол, бейзбол и американски футбол. Сега мечтата ми е някой ден да стана първият чилиец в НБА“, каза още Карвачо.

Чилиецът не пропусна да даде съвет на младите български баскетболисти: „Изисква се много труд, за да успееш в баскетбола. Работа всеки ден. Съветвам младите да си поставят цели, и когато ги постигнат, да удвоят труда, който полагат, за да станат още по-добри“, завърши Карвачо.

НАсладете се на някои от най-добрите изпълнения на чилиеца в НБЛ през сезон 2020/2021.1 2 3 4 5 ... 179 »
КЛАСИРАНЕ
Галерия
Партньори на клубовете
Molten