НОВИНИ
 

Рилски спортист - Левски Лукойл, първи финален плейоф - кой какво каза

Рилски спортист - Левски Лукойл, първи финален плейоф - кой какво казаКонстантин Папазов (старши-треньор на Левски Лукойл):

„Разковничето на мача да се спечели е това, че при 40:29 направихме серия от 9-0, която ни остави в мача. Иначе Рилски бяха на гребена на емоцията. Във всеки един мач имат своето избухване, нокаутиращо, в случая се оказа само нокдаун. В мач, който обаче върви кош за кош, те също стават по-отговорни, играта минава прекалено през Браун, а в случая ние имахме шанс той да пропусне две стрелби. Тройка и от средно изпусна сам. Тишо в нападение също взе изключително важна борба, но въпреки това разковничето се оказа тройката с табло на Тасич. Винаги съм казвал, че при равни възможности е важен и спортният шанс. За съжаление обаче, краят на серията не се вижда. Не е лошо за зрителите, защото днес големият победител е публиката. Прекрасна атмосфера, изключително коректно поведение от страна на публиката на Самоков, за което можем само да ги поздравим. Подкрепяха отбора си, аз нито за момент не чух ругатни срещу Левски, за което ги поздравявам още веднъж. Когато нещата са такива, трябва да се казват. Добро решение вчера в последния момент за публиката. Вярвам, че и за зрителите пред телевизорите е било интересно и вълнуващо. Знам, че на вас ви се иска да има 7 мача, а на мен ми се иска ние да имаме 4 победи. Как ще стане…Толкова иска и нашият съперник, и колегата. Днес един шут решаваше победата. Както ние победихме, при две, ако беше вкарал Брендън, никой не знае. Силна игра на Кийт, изнеада ме обаче с изпуснатите фалове. Надявам се в следващия мач това да се поправи, защото имаме 10 изпуснати фала. Това е и, може би, най-слабият ни показател. Имаме малко грешки. Второто полувреме Рилски няма кош от наша грешка. Генерално грешките не са много. Те са с 8 грешки, от които сме вкарали 15 точки. Ние имаме 11 грешки, а те са ни вкарали 7. Това са детайли, които обаче се оказват решаващи. В тази серия обаче трудно ще се излезе от рамките. Сигурен съм обаче, че Удо, ще намери решение за това наше превъзходство, но това ще доведе до други дупки. Въпросът е доколко нашите играчи ще разчетат бързо ситуацията и ще могат да реагират, защото във всяка една защита се крие риск. Рискуваш някъде, за да спреш някакво предимство, но там, където е рискът, ако бързо се разчете, може да бъде наказан. Ние имаме доста резерви, но със сигурност нивата е много, много дълга. След 48 часа има нов мач, нова емоция, нови вълнения. Да, би било много интересно, ако успеем да го вземем, но аз пак казвам, че смятам, че отборите са много изравнени и серията може да завърши по всякакъв начин. Естествено, ние живеем с мисълта, че ще спечелим титлата. Сега сме една крачка пред съперника, но все още далеч от титлата."

Кийт Бенсън (Левски Лукойл):

„Мисля, че имаме предимство, когато говорим за размери, физика и ръст. Това е важно, защото знаем, че ако вземем един мач тук, ще обърнем нещата като предимство в серията. Смятам, че тази победа ще ни даде психологическо предимство дори и за втория двубой. Искахме да получим помощ от всички в състава, така че очевидно днес сме направили достатъчно, за да победим."

Брендън Браун (Рилски спортист):

„Беше труден мач, не играхме лошо. В един момент водехме с 15 точки, но направихме грешни нападения и те се върнаха в мача. Имахме твърде много отворени стрелби, които пропуснахме, а обикновено вкарваме. Истината е, че това е серия от 7 мача и няма проблем. Не се чувствам притеснен. Не съм сигурен за състоянието на Алекс, но е факт, че те не играха лошо и имаха добри нападения. Аз лично бих казал, че те спечелиха заради огромния си опит, но съм сигурен, че можем да продължим с победа в следващия мач. Аз не се притеснявам за нашите центрове. Познавам ги и не се притеснявам за тяхното представяне.”

Людмил Хаджисотиров (старши-треньор на Рилски спортист):

„Започнахме много добре мача. Поведохме, след което позволихме във втората част да се върнат. Имахме няколко технически грешки, които доведоха до бързи атаки, но въпреки това водехме на полувремето. Не успяхме да спрем Бенсън, който днес показа защо е играл в НБА. Очевидно е класа, а и Тасич. Днес двамата им високи играха много силно. Въпреки това мачът се реши с тройка с тъбло. С късмет, според мен. Ако не беше влязла, щяхме ние да имаме добра ситуация, но това е баскетболът. Смятам, че можем да играем доста по-добре и в защита, и в нападение. В подкошието ни надиграха, а и Алекс си изкълчи глезена и не е добре, за съжаление. Вкара тройка, а веднага след това изкълчи глезена и напусна терена. След това не игра цялата последна четвърт, а той ни е много важен човек и основна четворка. Това повлия, но е част от играта. Това е спънка по пътя, като легналите полицаи, които са пред училищата, защото серията сега започва, а аз мисля, че можем да играем много по-добре.”

1 2 3 4 5 ... 179 »
КЛАСИРАНЕ
Галерия
Партньори на клубовете
Molten