НОВИНИ
 

Балкан - Академик Пловдив, финал за трето място 1 - кой какво каза

Балкан - Академик Пловдив, финал за трето място 1 - кой какво каза Йовица Арсич,старши-треньор на Балкан:

“Доволен съм, че имаше желание. По принцип не направихме всичко, както искаме. Със сигурност ще трябва да играем по-добре, ако искаме да решим серията в два мача. Доволен съм, че успяхме да направим баланс в борбите, защото те са много атлетичен отбор. Не очаквам да ни бият със стрелба за три точки, но, ако ги пуснем да вкарат много и да вземат борбите в нападение, със сигурност ще са много по-неудобни. Днес успяхме поне това да изконтролираме и имахме късмет, че някои от основни състезатели имаха проблеми с фаулове и успяхме да измъкнем победата. Трябва да сме по-дисциплинирани в атака в следващия мач. В офанзивна транзиция имаше някакви решения, които бяха избързани и не от най-добрите. Като сме били добри в защита, трябва така до края да го изиграем умно и да не подценяваме противника, защото те не се отказват и на -15 и на -20. Играят до последно. Не трябва да си позволяваме такива спадове. Имахме някакви положения второто полувреме, в които можехме да решим много по-добре в офанзивна транзиция и да вкараме лесни точки, но ние решавахме да стреляме за три точки малко безотговорно и това рефлектира с техни контраатаки. Радвам се, че ще има публика. Те изчакаха да минат мачове тук, за да пуснат публика. Радвам се, че все пак най-накрая ще бъде възможно феновете да са там, въпреки че ще са техни фенове. Мисля, че ще е по-баскетболна атмосфера там и се надявам, че това ще подейства мотивиращо на състезателите да покажат още по-добра игра и да изиграят още един добър мач.”

Николай Грозев, Балкан:

“Успяхме да спечелим донякъде със защитата ни, защото те играят доста бързо в нападение. Играят основно на бърза атака, но мисля, че се справихме. Тройките със сигурност също повлияха (б.р 10 срещу 2 за Академик), те нямаха толкова добър ден и за това имаха ниска резултатност. Определено Академик не се отказваше през целия мач, може би и ние леко се поотпускахме и оттам се получаваше сближаването в резултата, но не спряха да играят, въпреки че разликата ставаше двуцифрена. Опитваха се да се върнат в мача. Накрая при 12,13 точки и секунди до края, пак не спряха да пазят зонова преса, наистина бяха доста агресивни докрая. Няма толкова голям заряд наистина в такъв мач, но ще е по-добре да завършим сезона с две победи. Надявам се, че ще приключим серията още в Пловдив. Разбрах, че ще има изключително малко фенове от Ботевград заради условията. Ние ще се опитаме да ги победим още там.”

Йере Вучица,  Академик Пловдив:

Не се чувствахме достатъчно комфортно при стрелбата. Процентът ни беше нисък, което се отрази и на енергията ни като цяло, която не беше достатъчна да се противопоставим на отбор като Балкан. Те изиграха много добър мач. Свършиха много добра работа при използването на пикенрол и на транзиция. Днес може да съм изиграл добър мач, а вчера лош. Мисля, че през цялото време има тези върхове и спадове. Отборът ми ме намираше на екстра пас и аз просто завършвах. Енергията ни трябва да бъде много по-висока за следващия мач. Трябва да се борим много повече от това, което показахме днес, по-мое мнение - да играем по-здраво физически. Сигурен съм, че в следващия мач феновете ще ни помогнат."

Йордан Янков, старши-треньор Академик Пловдив:

„Едната причина бяха вкараните тройки, другата беше липсата на фокус в защита. Особено през първото полувреме ни вкараха много лесни кошове на пресечки, за които говорихме в защита, че не трябва да ги оставяме самички. Пресичаха, бяха сами на тройката и това беше най-големият проблем в защита. Играхме с енергия, от пейката също имаше такава. Всички бяхме мотивирани. Има хора, които играят на приливи и отливи, но през целия сезон е така. Не смятам, че това е проблемът, нито пък, че сме се отказали или пък, че вече сме излезли във ваканция. Просто добрите отбори не можеш да ги победиш, без да вкараш тройки. Трябва да изгледам мача, но по време на него имахме много нетърпеливи нападения. Опитахме да вкараме тройка след тройка, както и на последния мач в Самоков, но когато не влизаше тя, вече падахме и духом и това мисля, че повлия. Тони Гуджино няма никакъв проблем. Просто явно вече станаха повече мачове. Сезонът беше дълъг и тези 48-50 мача, които сме изиграли, оказват влияние. Иначе чисто от мотивационна гледна точка нямахме проблеми. Със сигурност и фауловете на Джахи повлияха, но не търся причина в съдиите. Надявам се феновете да ни помогнат и да играем с много голямо желание. Вече какво ще стане е трудно да се каже, защото Балкан наистина е силен и опитен отбор. Ще се подготвим отново и се надявам да играем по-добре от днес.“

1 2 3 4 5 ... 179 »
КЛАСИРАНЕ
Галерия
Партньори на клубовете
Molten