Академик ПловдивБалканБероеЛевски Лукойл Рилски спортистСпартак-ПлЧерно море ТичаЧерноморец БургасЯмбол
НОВИНИ
 

Рилски спортист - Академик Пловдив, 1 полуфинал - кой какво каза

Рилски спортист - Академик Пловдив, 1 полуфинал - кой какво казаЛюбомир Киров (треньор на Рилски спортист):

“Смятам, че започнахме добре мача и в защита, и нападение. Мислех, че това 18:10 ще ни даде самочувствие. Във втората част обаче се получи спад. Искам да отлича характера, който показахме. Това далеч не е най-добрия ни мач, не е нашият облик. Ние не сме играли от 9 дни и бях сигурен, че това ще се отрази. Това са плейофи, вече полуфинал, няма как да се успокояваме, очаквам тежка серия, няма да ни е лесно. Очаквам да си подобрим играта, особено в защита. Не съм доволен от защитата, която играхме срещу Обрад Томич. Не беше добър мач на Нико Карвачо, но съм сигурен, че ще единствен за него в плейофите, той е изключителен играч. Трябва обаче да променим играта си в защита. Определено имаше пеперуди в стомаха преди началото на двубоя, не е лесно, но трябва да се учим, няма как."
 

Брендън Браун (Рилски спортист):

“Мач №1 винаги е труден, не сме очаквали да бъде лесно.  Двата отбора се сбориха. Имахме и грешки, не сме доволни от представянето си, но сме доволни от победата. Вярвам, че в следващите двубои ще сме по-добре. Мисля, че водехме с 3-4 точки преди първото полувреме, аз се опитах да дам импулс на отбора си. Беше трудно, но искам да кажа, че Любо Киров свърши добра работа, Удо цял сезон ни направи истински отбор и ни  научи ни да се борим" 


Йордан Янков (старши-треньор на Академик Пловдив):

 “Разбира се, трябва да поздравя момчетата си за играта в последните 30 минути. Първите десет, ако трябва да сме честни, ги проспахме. Ако мога да се изразя нескромно, смятам че ние заслужавахме победата повече. Играхме по- добре от Рилски в крайните минути, но малко не ни достигна. Този мач се явява един знак за нас, че дяволът не е толкова черен и ние можем да се опънем на Рилски спортист, дори ни ние, които завършихме пети и имаме 4 загуби от тях.  Имахме тактически план, който не искам да споделям, защото имаме още мачове с тях и може пак да го ползвам. Като цяло обаче фокусът в защита можеше да е по- голям. Въпреки, че ги лимитирахме до 8 точки, може би, трябва да се обърнем и към нападението. Това е, може би първият мач, в който вкарваме 10 точки за една част. Нападението ни не беше на ниво, бяхме 8-0 от тройката, взимахме прибързани шутове, което не трябваше да се случва. Трябваше да играем по- търпеливо и в крайна сметка наистина вярвам, че можеше да победим отбора на Самоков и то без нещо особено в този мач. Не искам да звучи нескромно, но вярвам в това нещо. В края начертах едно нападение, когато се изпълняваха наказателните удари, и в крайна сметка сега, като премислям нещата, не беше правилно. Може би, трябваше да имаме по- бърз шут. Топката трябваше да е във Васко, който е по- добър стрелец от Джахи, но това е. Аз също се уча като треньор, не обвинявам играчите, всеки трябва да си вземе поука, ще направим анализ и се надявам, че в петък мачът ще е на по- високо ниво.”  

Джахи Карсън (Академик Пловдив):

"Тежък мач, равностоен, имахме няколко психологически срива в първата и третата част. Серията обаче ще е дълга, ние ще се прегрупираме и ще играем срещу най-силния отбор в лигата, както ние можем. Не мисля, че ни дава предимство, че те бяха без старши треньора си, ние мислим за нашата си игра. Трябва да предотвратим подобни спадове. Ако успеем да ги победим и на техен терен, ще сме още по-добри в Пловдив. Нямах много добър изглед към коша, но нямаше и време. Не смятам обаче, че това реши мача. Пропукахме се в защита в някои моменти и когато подобрим това, мисля, че и в нападение ще се променят нещата"1 2 3 4 5 ... 177 »
КЛАСИРАНЕ
НБЛНяма изиграни срещи
Галерия
Партньори на клубовете
Molten