Академик ПловдивБалканБероеЛевски Лукойл Рилски спортистСпартак-ПлЧерно море ТичаЧерноморец БургасЯмбол
НОВИНИ
 

Рилски спортист - Берое - кой какво каза

Рилски спортист - Берое - кой какво казаСимеон Илиев (Берое):

„Първото полувреме, дори първата част, показахме някакво лице. Показахме, че сме заедно, но много често се случва в мачовете, когато нещата спрат да ни се получават в нападение, сякаш спираме да играем навсякъде. До полувремето ни бяха вкарали 57 точки, но просто в третата част - не знам. Трудно ми е да говоря, но нямахме дух, нямахме отборен дух. Липсва борбата, отборната и изглеждаме като събрани просто, а не като отбор. Аз винаги съм оптимист, колкото и зле да вървят нещата. Не можеш да се предадеш. Това е професионален спорт. Не може да се предадеш и да кажеш всичко е загубено. Сега ще излезем срещу Ботевград да играем. Да, победили сме ги два пъти. Определено и двата пъти имаха проблеми, а сега са в пълен състав, но се надявам и нашите играчи да се върнат и да покажем поне, че играем като отбор“.

 

Любомир Минчев (старши-треньор на Берое):

„Двубой имаше само в първите 12-13 минути. Тогава ни държеше нападението. След това направихме грешки в нападение, но продължихме да не пазим добре. В третата четвърт по същия начин започнахме и както съм казал на играчите - ако трябва да губя,  мога да губя без нито един от тях. Ако някой не играе по начина, по който искам и ако не се влага достатъчно нито в защита, нито в нападение, ще загубя и бе него. Този, който обикновено го разбира, след това си взима поука, а този, който не го разбира продължава по същия начин. За плейофите обаче надеждата умира последна. Имах разговор с играчите още след мача с Ямбол, в който изглеждахме по същия начин. Аз съм го казал отдавна, че не мога да щракна с пръсти и да го превключва да изглеждат по друг начин. Най-лесното можеше да го направя отдавна. При всички проблеми, които имахме, можех да си тръгна, но това не е нещото, което съм искал и целял. Определено обаче, поне аз, няма да изляза срещу Балкан без да се опитам да победя. Каквото е в редовния сезон, е без значение.

Плейофите са съвсем различни обаче има едно нещо. Ако играем с този дух и с тази енергия, не ни очаква нещо добро. Пределно ми е ясно, че нямаме тренировъчен процес. За да се играе в защита трябват две неща - характер и тренировъчен процес. Ние второто го нямаме, но по-лошото е, че май нямаме и първото“.

 

Алекс Симеонов (Рилски спортист):

 „Започнахме мача малко вяло, защото той нямаше много значение за нас и сякаш това ни повлия чисто психологически. Радвам се обаче, че макар и да не играхме толкова добре, бяхме равни с отбора на Берое. Те вкараха доста шутове. Имаше един невероятен шут Гавин от краче, което за тях беше супер. Играта им вървеше, но ние играхме лошо и все пак бяхме близо до тях. Това ме радва. Радва ме и това, че второто полувреме променихме коренно агресията си в защита. От там те имаха трудни шутове, поизнервиха се, а на нас ни се отвори нападението. Бързата ни игра също потръгна и така се отвори разликата. Преди плейофите ни водят за фаворит обаче фаворит на хартия не значи нищо. Аз очаквам да подобряваме играта си в защита, защото виждам, че в мачовете, които не се представяме на ниво в защита са реално и нашите слаби мачове. В почти всички мачове вкарваме по доста точки, което значи, че това не ни е проблем. Проблемът ни е в защита. Очаквам обаче да подобрим това нещо в нашата игра и се надявам още в първия мач с Плевен да покажем едно добро лице и в защита. Мислим сега само за първия мач с Плевен, защото те са неприятен отбор, ако ги оставиш да се разиграят. Имат опитни играчи, доста стрелци от тройката. За момента и те, като повечето отбори, имат проблеми. Имат контузен титулярен център, което ги прави по-къси под коша. Все пак очаквам да излезем мотивирано, да изиграем добър мач и да си вземем домакинската победа“.

 

Людмил Хаджисотиров (старши-треньор на Рилски спортист):

„Започнахме меко в защита, нямахме направен фаул в първата част, което е недопустимо. Искахме да завършим добре редовния сезон. Във втората част агресията в защита стана голяма. Златин Георгиев се включи страхотно, и Портър също. Започнахме така и третата част. Берое си има своите проблеми, което им влияе. Ние сме много силен отбор в нападение, но това, което ме радва е, че сме най-добри и в защита, най-малко допуснати точки. Наблягаме на тази част от играта, серии се печелят със защита и борба. Смятам, че наистина до момента сезонът ни е исторически. Моля да се здрави всички, за да продължим в този ритъм. От началото на годината сме фаворит и смятам, че се справяме добре с напрежението. Искаме да постигнем нещо, което Рилски не е правил в плейофите. Спартак Пленен е отбор, който има своите оръжия, опитни играчи са, ние ще се готвим максимално добре и ще подходим максимално сериозно“.

1 2 3 4 5 ... 175 »
КЛАСИРАНЕ
НБЛНяма изиграни срещи
НБЛ
Рилски спортист
Ръст: 210 см
Тегло: 115 кг
Рождена дата: 24-01-1997
Пост: Център (5)
април
MVP28.3
Точки14.3
Борби11
Асистенции1.5
Отнети топки2
Минути22.1
Галерия
Партньори на клубовете
Molten