Академик ПловдивБалканБероеЛевски Лукойл Рилски спортистСпартак-ПлЧерно море ТичаЧерноморец БургасЯмбол
НОВИНИ
 

Рилски спортист – Балкан – кой какво каза

Рилски спортист – Балкан – кой какво казаАлекс Симеонов (Рилски спортист):

„Смятам, че в третата част подобрихме това, което не правихме във втората. Подавахме си много топката, забавлявахме се, предполагам, че се е видяло, имаше по 5-6 паса в атака и това бе ключовото. Затегнахме и защитата доста. Те нямаха един отворен шут, а втората не беше така. Добра победа за нас и смятам, че с нея донякъде си осигуряваме първото място в редовния сезон. Имаме два мача с Плевен и с Варна, които са по-надолу в класирането и, ако подходим сериозно и сме здрави, ще си вземем мачовете, което ще ни отвори пътя към първото място.

 

Людмил Хаджисотиров (старши-треньор на Рилски спортист):

„Започнахме много добре първата , защото вкарахме 31 точки, а Балкан са отбор номер едно по защита този сезон, но пък и допуснахме 24 точки. След това имахме голям спад във втората, където отбелязахме само 12 срещу 24 точки и реално те така се върнаха в мача, и ни поведоха. Направихме някои корекции на полувремето и смятам, че мачът се реши в третата част, която спечелихме с 22:3. Накрая те вкараха една тройка на Николай Грозев. Той принципно е 25% от тройката за сезона, а днес ни вкара 4 от 5. Като цяло днес те стреляха добре, вкараха 15 тройки, но това е нормално, те са силен отбор. В края на мача играхме прибързано. Правихме бързи нападения сякаш ние изоставаме в мача и ги върнахме, но въпреки това съм доволен, че по такъв начин победихме. Имахме в края концентрация и проявихме характер. Радвам се, защото Балкан са много силен съперник, показаха го в Европа и в България. Много треньори казват, че в края на сезона и в плейофите скъсяват ротацията и играят с 8 човека. Аз искам да имам дълга ротация и да си играя с нея, защото ще имаме много мачове. Желанието ни е да играем агресивно, да налагаме високо темпо и всеки, който влиза да е максимално концентриран и да играе със самочувствие, Същото сега в края на сезона и не е време някой да прави ментални грешки и да не е готов. Технически грешки се случват, но ментално всеки трябва да в готов. Сигурен съм, че в следващите мачове всички мои момчета ще са подготвени, защото ние имаме голяма нужда от тях“.

 

Йовица Арсич (старши-треньор на Балкан):

 „Проблем е, че когато противникът заиграе по-агресивна защита, отпускаме дисциплината. Нямахме достатъчно сила и енергия да играем едно на едно под коша и играчите решиха, че ще стреляме тройки. Това даде възможност за прекалено много контраатаки на домакините. Имахме периоди, в които играхме добре, но да биеш Рилски, трябва да играеш 40 минути. Имахме проблем и с контузия на Сияни, който трябваше да излезе и не бе в добро състояние. Получи се така, че да няма кой да ръководи отбора, а това винаги води до проблеми. Като цяло основният проблем бе, че не реагирахме добре на тяхната агресивна защита, а и не се справихме в борбата. През второто полувреме ни хванаха прекалено много борби. Аз казах обаче, че трябва да заиграем по-добре до плейофите. Станимир вече започна да влиза във форма, Божо е в по-добро състояние от преди два месеца, така че напредваме. Трябва обаче да сме концентрирани 40 минути в мача“.

1 2 3 4 5 ... 175 »
КЛАСИРАНЕ
НБЛНяма изиграни срещи
НБЛ
Рилски спортист
Ръст: 210 см
Тегло: 115 кг
Рождена дата: 24-01-1997
Пост: Център (5)
април
MVP28.3
Точки14.3
Борби11
Асистенции1.5
Отнети топки2
Минути22.1
Галерия
Партньори на клубовете
Molten