Академик ПловдивБалканБероеЛевски Лукойл Рилски спортистСпартак-ПлЧерно море ТичаЧерноморец БургасЯмбол
НОВИНИ
 

Решения на ДАС

Решения на ДАСДве глоби за технически нарушения постанови Дисциплинарно-административният съвет (ДАС) на Националната баскетболна лига.

ДАС  разгледа доклада на г-н Румен Калпакчиев - дежурен представител на БФБ от среща № 73 между отборите на БК “Академик Пловдив” и БК „Черно море Тича“, проведена на 28.02.2021 г., в гр. Пловдив. Въз основа на доклада, на основание чл. 15, ал. 1 във връзка с чл. 25, ал. 1 от Дисциплинарно-административните правила (ДАП) на НБЛ, предвид липсата на депозирано от заинтересованите лица възражение по см. на чл. 18 от ДАП, и реши:

Налага на Мартин Стефанов, състезател с № 12 от отбора на БК „Черно море Тича“, глоба в размер на 100 (сто) лева на основание чл.34, т.1 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение, отсъдено в среща № 73 между отборите на БК „Академик Пловдив“ и БК “Черно море Тича”, проведена на 28.02.2021г.

 На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.1 не подлежи на обжалване.

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ, на състезателя с № 12 от отбора на БК “Черно море Тича” – Мартин Стефанов – е отсъдено техническо нарушение за груба симулация. Нарушението е първо за сезона за състезателя, което предопределя размера на наказанието му.

Въз основа на доклада на г-н Чавдар Зехиров - дежурен представител на БФБ от среща № 76 между отборите на БК “Балкан” и БК „Черноморец Бургас“, проведена на 27.02.2021 г., в гр. Ботевград ДАС реши:

Налага на Евгени Хаджирусев, състезател с № 10 от отбора на БК „Черноморец Бургас“, глоба в размер на 200 (двеста) лева на основание чл.34, т.3 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение, отсъдено в среща № 76 между отборите на БК „Балкан“ и БК “Черноморец Бургас”, проведена на 27.02.2021г.

На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.1 не подлежи на обжалване.

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ, на състезателя с № 10 от отбора на БК “Черноморец Бургас” – Евгени Хаджирусев – е отсъдено техническо нарушение. Нарушението е второ за сезона за състезателя, което предопределя размера на наказанието му.

1 2 3 4 5 ... 177 »
КЛАСИРАНЕ
НБЛНяма изиграни срещи
Галерия
Партньори на клубовете
Molten