Академик ПловдивБалканБероеЛевски Лукойл Рилски спортистСпартак-ПлЧерно море ТичаЧерноморец БургасЯмбол
НОВИНИ
 

Рилски спортист - Левски Лукойл – кой какво каза

Рилски спортист - Левски Лукойл – кой какво казаАлекс Симеонов (Рилски спортист):

„Смятам, че днес се справихме доста добре с опазването на Тасич. В третата и четвъртата част успяхме да лимитираме и бързите им атаки от наши грешки, а такива направихме не малко във втората част. Имахме и няколко грешки, в които овладявахме топката, след което я давахме в техните ръце, но с всичко това се справихме. Мисля, че днес защитата бе ключова, защото тя ни отвори нападението, а на тях им отне от вярата, че могат да победят, и за мен това бе ключовото в мача. Като цяло не сме се съмнявали в нашия гейм план и въобще в нашата игра. Всеки ден ние тренираме изключително много и това си проличава, защото държим едно добро ниво почти през целия сезон“.

Людмил Хаджисотиров (старши-треньор на Рилски спортист):

„Благодаря на отбора и момчетата за усилията, които положиха в този мач. Поздравявам ги. Мисля, че започнахме много добре мача, след което направихме слаба втора част. След това изиграхме силна трета, което според мен психологически се отрази добре и успяхме да контролираме развоя на мача до края. Лимитирахме и Тасич, което беше добре. Имахме някои проблеми, тъй като Левски изпълниха 30 наказателни удара, от които 22 през първото полувреме. През второто обаче свършихме по-добра работа и изпълниха само 8. Все пак смятам, че акцентът трябва да е в това, че играхме добър и отборен баскетбол. Не трябва да забравяме, че този мач е и дерби и се играе и има напрежение. Ние сме домакини обаче реално няма публика. Имаш домакинското напрежение, но ти липсва подкрепата на публиката. Радвам се обаче, че се справихме с това напрежение и постигнахме успех. Днес Алекс имаше ден в нападение и много добре се включи. Той може това да го прави. Другият мач ще е някой друг и именно това е силата на нашия отбор“.

 
Христо Захариев (Левски Лукойл):

„Трудно се говори след такъв мач. Борихме се, но проблемът не е в борбата и желанието. Проблемът е, че в началото допуснахме разлика, след която ги застигнахме, но отново им позволихме да дръпнат в резултата. Допуснахме големи амплитуди и големи спадове в играта. Проблем бе и това, че основни състезатели ги нямаше, а в мача се контузи и Чавдар Костов, което направи ротацията ни изключително къса. Просто силите не ни достигнаха и загубихме двубоя, а с това най- вероятно и първото място в редовното класиране“.

Константин Папазов (старши-треньор на Левски Лукойл):

„Най-големият позитив е, че се върнахме от 20 точки. Това ни костваше много енергия, но при стрелба 16/32 от тройката на Рилски няма как да се противопоставим. Генерално, в този момент и това състояние Рилски е по-добър от нас. Отсъствието на Венци и Чавдар ни идва в повече. Много бяхме ограничени откъм противодействия и откъм енергия. Дори и микроситуациите да бяха в наша полза, пак много трудно щяхме да спечелим. Венци (Петков) не чувства болка, но не е играл 5 на 5 на тренировки и при мисълта, че може да го загубим за Купата, няма как да рискуваме, няма гаранция. Утре ще видим какво е състоянието на Чавдар (Костов). Данчо Минчев е готов, 10 дни тренира с нас. За първи мач се представи добре, но имаше едни микроситуации, при които психологията на равния мач ни пречупи. Днес имаха много висок процент на стрелба, като много от тези стрелби бяха тежки. Не е да кажем, че са били съвсем отворени. Ние нямаме ден, в който да сме били всички заедно. Включително Ицо Захариев вчера почива, Тасич играе с болки в кръста. Не го казвам като оправдание, но преминаваме през доста трудности. Такава ни е съдбата, контузиите са част от играта и трябва да го приемем философски. Трябва да се борим, силно се надявам да дойде денят, в който всички ще сме заедно и тогава вече си зависи от нас как ще си свършим работата.“

1 2 3 4 5 ... 177 »
КЛАСИРАНЕ
НБЛНяма изиграни срещи
Галерия
Партньори на клубовете
Molten