Академик ПловдивБалканБероеЛевски Рилски спортистСпартак-ПлЧерно море ТичаЧерноморец БургасШуменЯмбол
НОВИНИ
 

Балкан – Черноморец – кой какво каза

Балкан – Черноморец – кой какво казаЙовица Арсич, старши-треньор на Балкан:

“Черноморец започнаха мача с доста грешки, които ни дадоха възможност да вкараме лесни тройки на транзиция и при някои контраатаки. Те имат заслуга, защото имахме нереално висок процент отначало. След това ние просто не вкарахме тройки и имахме по-слаба стрелба в следващия период. Направихме грешки в защита, те овладяха четири или пет борби в нападение и така намалиха на 10 точки. Върнаха се в играта. Ако бяхме фокусирани във втора част, може би щеше да е по-лесно, но по принцип аз съм доволен, защото съм сигурен, че сега състезателите разбират, че няма да е никак лесно на четвъртфинала за Купата, защото отборът е пълен с класни чужденци, вече има по-дълга и по-добра ротация с местни състезатели, което им разрешава да играят 40 минути добър баскетбол. Невъзможно е 40 минути да се върви само нагоре и други тренират, играят и имат качества, които показват .Нормално е в баскетбола да има спадове в играта. Наша работа е да се постараем да са по-малки и да се случват по-рядко. Добре, че днес взеха участие Заки Христов и Марин Маринов, които показаха, че могат да помогонат на отбора в определенои моменти, защото това е много важно. Успяхме и в това, че Божо нямаше ден да наваксаме и да свършим работа."

Николай Грозев, играч на Балкан:

“Ние започнахме доста добре в началото. Вкарахме доста стрелби от далечно разстояние, след това може би се получи леко отпускане от наша страна. Искам да поздравя отбора на Черноморец. Те се мобилизираха, успяха да се върнат в мача и до самия  край мачът беше равен, не се знаеше и  можеше да ни откраднат победата. Паузата премина  в здрави физически тренировки нямахме възможност да играем контроли с някои отбори, но направихме някои игри помежду си, а момчетата, които бяха контузени, имаха възможност да се възстановяват по-бързо. Надявам да победим Черноморец и на Купата, въпреки че те играят доста силно срещу всички отбори, няма значение къде са класирането. Доста здрав отбор са и го показват във всеки мач. Ще се опитаме да спечелим Купата.”

Васил Евтимов, треньор на Черноморец:

„Просто влязохме в мача много лошо. Поведоха ни с 36:18 след първата част. Не може така да се започва един мач. Все пак Балкан е отбор с амбиции да стане шампион на България. Когато играем срещу такива отбори, трябва да бъдем готови от самото начало. Днес не бяхме, но накрая се опитахме да се върнем в мача. Намалихме разликата само на 2 точки. Не ни достигнаха малко неща. Митко Димитров днес направи прекрасен мач, поздравявам го, също и Ейджи. Двамата бяха разликата в мача и те наистина играха най-добре за Балкан. Знаех, че мачът така ще започне. Както видяхте, след първите минути взех и прекъсване. Навиках ги малко, исках да ги събудя и да им кажа, че не е нормално да ни вкарат 17 точки за три минути. Да, върнахме се в мача, но защо трябва да се стига дотам? Защо примерно ние не можем да направим хубаво начало и да поставим Балкан в тази ситуация? Просто трябва да използваме този мач като мотивация, за да може, когато Купата дойде след две седмици, да сме готови да играем тогава."

Константин Коев, играч на Черноморец:

 „Може би взехме грешни решения и се уморихме. В началото ни поведоха доста лесно, ние влязохме късно в мача и ни трябваше много енергия да се върнем. Направихме го, което е радващото, но трябва да спрем тези тежки започвания на мачовете. Не се случва за първи път, това ни е проблем от началото на сезона и трябва да се опитаме да го оправим. Нямам представа на какво се дължи. Опитваме се, започваме да загряваме добре, да сме мотивирани преди мач. Някой път се получава, но повечето пъти не. Не мога да си го обясня.“

Решения на ДАС
10.11.2021 10:20
Решения на ДАС
1 2 3 4 5 ... 183 »
КЛАСИРАНЕ
НБЛ
Левски
Ръст: 208 см
Тегло: 111 кг
Рождена дата: 08-09-1990
Пост: Център (5)
ноември
MVP27
Точки19.7
Борби12.7
Асистенции1.3
Отнети топки1
Минути23.8
Галерия
Партньори на клубовете
Molten