Академик ПловдивБалканБероеЛевски Лукойл Рилски спортистСпартак-ПлЧерно море ТичаЧерноморец БургасЯмбол
НОВИНИ
 

Ямбол - Спартак Плевен - кой какво каза

Ямбол - Спартак Плевен - кой какво казаАлександър Дяковски, старши-треньор на Спартак Плевен:

 „Тежка загуба, но много по-тежка е загубата на Ники Маринов и Цеци Острев. Поздравявам момчетата за това, че въпреки обстоятелствата, не спряха да се борят до последно и дадоха всичко от себе си.”

Радослав Кочев, Спартак Плевен:

„Тежък мач. Раздадохме се на максимум. За съжаление двамата ни плеймекъри получиха лоши контузии и това до голяма степен повлия на представянето ни накрая. Дадохме всичко от себе си, въпреки късата ротация и фаловете, които имахме, но в крайна сметка не успяхме да победим съперника.”

Тони Дечев, старши-треньор на Ямбол:

„Важна, но трудна победа за нашия отбор. През първото полувреме имахме аванс от 16 точки, който не успяхме да задържим и така да си осигурим малко повече спокойствие. В резултат на това се получи доста нервен мач, с голямо напрежение. Много искахме да победим. Бяхме заложили доста на този мач, за да можем, както съм казвал вече, да стоим по-близо до шестия и петия отбор в класирането и в третото завъртане да атакуваме тези позиции. Може би това малко натежа на момчетата, но в крайна сметка понякога е по-добре да победиш грозно, отколкото да загубиш с красива игра. Съжалявам много за момчетата от Плевен, които се контузиха. Мачът беше много странен, вървеше много тежко и накъсано. Може би това повлия и на играта като цяло. Никак добре не стояхме в организираното нападение, независимо, че отбелязахме 85 точки. Не съм много доволен. Заиграхме малко по-добре в защита чак в последната част, когато и отборът на Плевен беше лимитиран. Поздравявам момчетата за победата, продължаваме да следваме целите си. Ще работим в периода, в който има пауза за националния отбор, надявам се да успеем да изиграем няколко контроли и да се подготвим добре за третото завъртане и естествено за Купата.”

Иван Лилов, Ямбол:

 „Играхме с добро нападение и лоша защита, особено във втората част. Най-лошото, което се случи, са контузиите на двамата играчи на Плевен, за което много съжалявам. В този мач, макар и двата отбора да се борихме за едно място, беше важно да се опазим здрави. Сега идва пауза - време, в което всички ще се подготвяме за следващото завъртане, а след контузиите Плевен остава с доста съкратен състав. Надявам се момчетата бързо да се възстановят.”

1 2 3 4 5 ... 173 »
КЛАСИРАНЕ
НБЛ
Рилски спортист
Ръст: 175 см
Тегло: 76 кг
Рождена дата: 18-09-1991
Пост: Плеймейкър (1)
март
MVP23.3
Точки18.5
Борби3
Асистенции5
Отнети топки1
Минути23.1
Галерия
Партньори на клубовете
Molten