Академик ПловдивБалканБероеЛевски Лукойл Рилски спортистСпартак-ПлЧерно море ТичаЧерноморец БургасЯмбол
НОВИНИ
 

Рилски спортист – Черно море Тича – кой какво каза

Рилски спортист – Черно море Тича – кой какво казаАлександър Милов (Черно море Тича)-:

„В момента Рилски са отбор от Топ 3. С много добри български играчи и много добри чужденци. Излязоха днес и си играха тяхната игра. Друг е въпросът, че ние дойдохме на екскурзия. Да, колкото и грозно да звучи, от начина по който играхме през целия мач, така излиза“.

Галин Стоянов (старши-треньор на Черно море Тича):

„Очаквахме, че Рилски ще подходи агресивно в защита още от самото начало на мача и така стана. В крайна сметка до онзи ден играха срещу отбори от много висока класа във ФИБА Европа Къп. За мен очакваното се случи. Високите играчи на Рилски спортист днес вкараха 53 точки, а нашият отбор 45. Имат и 32 борби, а ние, целият тим, 31. След такава статистика мисля, че  е напълно ясно колко успешно сме се справили с високите играчи на противника. За нас беше много тежко и много трудно без контузените ни състезатели да дадем какъвто и да е отпор. Като са и по-млади играчите ни и носовете им увисват бързо, разочароват се от неуспехи и започва да става много трудно. Все пак се надявам, че след няколко седмици, когато започва третото завъртане, ще се включат и контузените ни състезатели, включително и тук, и сега имаме трима контузени състезатели ,и ще изглеждаме по коренно различен начин. На този етап обаче се надяваме, че няма все да е така и ще променим облика си, защото в момента е много тежко и трудно наистина“.

Георги Адирков (Рилски спортист):

„Още от първите минути на двубоя подходихме сериозно към  противника и успяхме да се откъснем напред в резултата. След това като цяло се получи лесен  мач за нас, защото Черно море игра през повечето време с юношите си. Това  оказа своето влияние и  на  резултата от мача. Все пак мога да кажа, че момчетата от Варна притежават  добри качества, но опитът на нашия тим си пролича още от самото начало на срещата и заслужено спечелихме“.

Людмил Хаджисотиров (старши-треньор на Рилски спортист):

„Исках  да подходим сериозно към мача, защото от една седмица не сме играли и трябваше да си върнем игровия ритъм за следващия мач, който е срещу Берое Стара Загора. Аз смятам, че с който и да играем, ние трябва да играем сериозно, защото това е уважение към играта баскетбол, към себе си и към противника и мисля, че го направихме. Тук трябва да кажем, че и Черно море имат проблеми с контузени, и с високи, което пък ни позволи да използваме всички играчи. В игра влезе Боби Николов, който е юноша на клуба и национален състезател, Георги Адирков, който цяла година се труди много добре и помага също получи шанс, а това беше най- хубавото в този мач. Сега обаче трябва да го забравим и да се концентрираме върху подготовката за Берое“.   

1 2 3 4 5 ... 173 »
КЛАСИРАНЕ
НБЛ
Рилски спортист
Ръст: 175 см
Тегло: 76 кг
Рождена дата: 18-09-1991
Пост: Плеймейкър (1)
март
MVP23.3
Точки18.5
Борби3
Асистенции5
Отнети топки1
Минути23.1
Галерия
Партньори на клубовете
Molten