Академик ПловдивБалканБероеЛевски Лукойл Рилски спортистСпартак-ПлЧерно море ТичаЧерноморец БургасЯмбол
НОВИНИ
 

Рилски спортист – Балкан – кой какво каза

Рилски спортист – Балкан – кой какво казаБожидар Аврамов (Балкан):

 „През второто полувреме си върнахме фокуса към защитата и успяхме да ги спрем. В един момент поведохме, след което те ни поведоха. Но останахме заедно и показахме по-здрави нерви, и успяхме да победим. Мога да кажа, че днес играхме по-добре от последните мачове, но съм сигурен, че можем да играем и по-добре. Борим се с всякакви фактори, липсват ни играчи, но успяваме да навлизаме в ритъм и хубавото е, че днес успяхме да покажем характер в мач, в който сме гости и играем срещу първия в класирането“.

Йовица Арсич (старши-треньор на Балкан):

„До момента това беше най-добрият ни мач. Доволен съм, защото бихме един много силен отбор, което е важно за самочувствието на отбора. От друга страна обаче имаше доста грешки. През първото полувреме защитата ни трябваше да е по-добра, но не може всичко ние да контролираме. Може би Рилски бяха и малко повече концентрирани върху следващия турнир, който трябва да организират тук, и ние се възползвахме от момента. Доволен съм от победата , но пак казвам, че имаше много грешки. Подобряваме някои части от защитата, защото, когато защитата е добра, нещата в нападение се получават лесно. Днес нямахме някаква чудесна стрелба от тройката, но се справихме. В първото полувреме Рилски направи разлика от много наши грешки. Бяхме меки в защита и позволявахме на Павлин Иванов да получава топката на тройката от хенд оф и просто да клекне и да стреля за три без натиск и без напрежение. С  такива отбори просто трябва да играем стегнато в защита, за да може да спечелим. Вкарахме и две тройки, които ни успокоиха и заиграхме добър баскетбол, такъв, какъвто искаме да играем.“

Тихомир Желев (Рилски спортист):

„Срещу отбор като Балкан не може да играеш на едно и също ниво. Те също се мобилизират и играеш колкото ти позволят и затова и мача до самия край беше на кантар. Надявам се от загубата да си изведем поука. Може би дори е добре, че тази загуба дойде точно преди ФИБА Къп, за да разберем, че не сме непобедими“.

Людмил Хаджисотиров (старши-треньор на Рилски спортист):

„Направихме всичко възможно да не мислим за турнира другата седмица, защото това ни беше важен мач срещу пряк конкурент и искахме да се фокусираме върху него. На първо място Балкан са доста силен отбор, който играе много агресивно в защита, добре в нападение, беше време и ние да направим слаб мач. Това е нещото, което се случи, но има два компонента, които решиха двубоя. Едното е, че бяхме концентрирани и коментирахме, че трябва да намалим  броя на техническите си грешки, защото Балкан предизвикват много грешки с агресивната си защита - не го направихме. Имаме 16 грешки, от които са ни вкарали 23 точки срещу 6 за нас. Другото ключово нещо е, че днес високите не успяха да покажат това, което обикновено показват, и Балкан има 36 точки в полето, а ние 12. Не може да играем само със стрелби отдалече по периметъра. Ние пак вкарахме много тройки 14, но без игра вътре в полето става много сложно. Реално днес те ни лимитираха и ни спряха нападението. Знаехме, че такъв мач рано или късно ще се случи и трябва да си извлечем поуките от него. Винаги има напрежение от това, че сме лидер, и всеки иска да играе максимално добре, и да печели. Аз съм говорил с играчите, че напрежението трябва да ни е най-добър приятел, защото това е част от професионалния спорт. Истината е, че имахме много положения в подкошието, които не успяхме да завършим. Трябва да можем , независимо дали има фаул, или не, да сме концентрирани в  завършващата фаза, защото това е най-важното.  Когато изпуснеш няколко такива ситуации се появява някакво натрупване и съмнение за следващите атаки, което се случи и днес, но ще си извадим поуките. Реално сега ние сме лидери и играхме с отбор, който е трети  изравнен с нас в почти всички статистически показатели и се видя и на терена.  Точно затова смятам, че този мач ще ни бъде много полезен, защото ни противопостави срещу една изключително агресивна и здрава защита, каквато играе отборът на Балкан. Ние ще срещнем такава защита в следващите три мача в турнира Еврокупата, но срещу отбори с още много по-големи тела, каквито в нашия шампионат няма“. 

1 2 3 4 5 ... 168 »
КЛАСИРАНЕ
НБЛ
Левски Лукойл
Ръст: 208 см
Тегло: 105 кг
Рождена дата: 15-07-1993
Пост: Тежко крило - Лек Център (4-5)
януари
MVP28
Точки18.3
Борби9
Асистенции3.7
Отнети топки2.3
Минути32.3
Галерия
Партньори на клубовете
Molten