Академик ПловдивБалканБероеЛевски Лукойл Рилски спортистСпартак-ПлЧерно море ТичаЧерноморец БургасЯмбол
НОВИНИ
 

Левски Лукойл – Рилски спортист – кой какво каза

Левски Лукойл – Рилски спортист – кой какво казаЛюдмил Хаджисотиров, старши-треньор на Рилски спортист:
 
„Искахме в този мач ние да бъдем отборът, който ще бъде агресивен. Да използваме по-добрата си ротация и да я използваме като преимущество. Мисля, че успяхме. Целта ни беше да наложим по-бързо темпо от самото начало, в това също се справихме.

Имахме да си връщаме на Левски за загубата на старта на сезона. През октомври казах, че не сме готови и не бяхме по ред причини. Сега сме доста по-готови, но още не сме на максимума от нашия потенциал. От една седмица тренираме в пълен състав и постепенно започва да си проличава.

Да лимитираш Левски в тяхната зала "Универсиада" до 70 точки, защото без последната тройка на Захариев, са толкова, а наистина красноречиво. Всеки един играч в отбора има своята роля, част е от тази машина, която изграждаме. С удоволствие се работи с хора, които остават след тренировка и работят допълнително. Това са хора, които са мотивирани и работят здраво.

Мисля, че на всички е ясно ние какво искаме този сезон. Това ни е седма поредна победа - нещо, което не се е случвало досега в Рилски спортист. Искам момчетата да останат гладни и да продължат да се трудят в същия дух.“


Павлин Иванов, Рилски спортист:

„Когато един отбор играе силно в защита и нападението върви, и нещата се получават с лекота. Мисля, че надиграхме Левски категорично в защита. Не съм броил колко точки ни отбелязаха през второто полувреме, но статистиката най-добре ще покаже разликата, а ние взехме двубоя именно след почивката.

Не е важно в момента да сме първи, важно е да завърши първи. Играем мач за мач, важното е да изградим стил и да играем добре. Тази победа е и за моята дъщеря Виктория, която днес навършва две години.“

Константин Папазов, старши-треньор на Левски Лукойл:

 
„Почти във всички показатели Рилски спортист ни надигра. Видимо бяха по-добрият отбор, който повече заслужаваше победата и напълно заслужено спечелиха.

Пропукахме се в първата и в третата част на мача и това се оказа фатално. Видимо са и в по-добро физическо състояние от нас. Не сме изненадани от тяхната добра игра, просто ние не сме на необходимото ниво. Под нивото си за нас игра Райън Райт, а борбата в нападение реши мача.

Срещу Берое трябва да играем по-добре в защита, ако искаме да победим Берое. Новото попълнение Маккол все още не знае добре комбинациите ни, но в следващите три дни, в които ще работим се надявам времето ни да стигне и да направим необходимите корекции.“

Райън Райт, Левски Лукойл

„Рилски спортист изглежда като отбор, който отдавна е заедно. Имат химия помежду си, работят и тренират заедно от лятото. От нашия състав отсъстват важни играчи поради различни причини. Имаме нов баскетболист, надявам се да се адаптира бързо и да изглеждаме далеч по-добре занапред.

Не, че бяхме меки. Рилски спортист просто реализира трудните си стрелби. За това трябва да ги аплодираме и да им отдадем заслуженото, защото те са много добър отбор. Мисля си, че трябва да заиграем все пак по-трудно в защита занапред.“
Решения на ДАС
01.03.2021 23:38
Решения на ДАС
1 2 3 4 5 ... 169 »
КЛАСИРАНЕ
НБЛ
Черноморец Бургас
Ръст: 183 см
Тегло: 83 кг
Рождена дата: 17-10-1994
Пост: Плеймейкър (1)
февруари
MVP30.5
Точки25.5
Борби7
Асистенции5.5
Отнети топки2.5
Минути37.9
Галерия
Партньори на клубовете
Molten