Академик ПловдивБалканБероеЛевски Лукойл Рилски спортистСпартак-ПлЧерно море ТичаЧерноморец БургасЯмбол
НОВИНИ
 

Спартак Плевен – Ямбол – кой какво каза

Спартак Плевен – Ямбол – кой какво казаАндрей Иванов (Ямбол):

“Не знам за кой пореден мач нещата не се получават. Говорим в съблекалнята, че трябва да излизаме с голяма енергия, а след това нещо не се получава. След това в края на мача постоянно се опитваме да догонваме. Особено срещу по-добрите отбори това не вярвам да се случи. Ще бъде по-трудно там, защото те имат по-класни играчи. Допуснахме пак същите грешки като тези срещу Черноморец. Не знам защо се получава така. Дано след почивката по празниците всеки да се отърси и съм убеден, че след Нова година резултатите ще дойдат.”

Тони Дечев (старши-треньор на Ямбол):

“Всеки отбор се опитва в тази ситуация да се бори за победа. Да, ние сме от по-скромните тимове заедно със Спартак, но това няма никакво значение. Радваме това, че поне стана интересен мач. Да, ние пак допуснахме нашите си слабости. В двубой, приключил с разлика от 3 точки, това се оказва решаващо. По-важното за мен е, че не се отказват и се борят до последния момент, без значение кой с колко точки води. Опитвам се в моя отбор да променя т.н. манталитет на по-слабите отбори, които като отидат да играят като гости срещу силни тимове, не се предават. Затова мога да поздравя моите момчета, че се опитаха. Да, днес малко не ни стигна, ако трябва да съм точен - слабото изпълнение на фаулове. Ние си изпросихме достатъчно, но изпуснахме много от тях. И в двубой, в който разликата е само 3 точки, можем да съжаляваме страшно много за тези пропуски. Интересното е, че не ни се отдава в началото да играем по начина, по който играхме в последната четвърт. Аз това го отдавам на характера на момчетата. С привличането на новия играч се надявам, че ще имаме по-голяма ротация и ще бъдем малко по-агресивни.”

Димитър Маринчешки (Спартак Плевен):

“Времената са трудни за всички, особено за нас в спортния аспект. Видно не играем добре, имахме болни, контузени и т.н. Все още имаме някои проблеми, но сме в почти състав и най-после показахме може би най-вече борба и сърце. Всяка победа е сладка, а ние имахме нужда от тази определено. Надявам се оттук нататък да се вдигнем и да покажем по-добри игри.”

Александър Дяковски (старши-треньор на Спартак Плевен):

“Стигнахме до тази победа с адски много усилия и много напрежение, което беше нормално с оглед на резултатите ни до този момент. Ние си го направихме да е толкова трудно. Говоря като психика, заради предишните мачове. Естествено, само ние можехме да излезем от нея. Поздравявам момчетата за характера, който показаха. Определено най-добрия ни мач откъм агресия в защита и може би единственият, в който от началото до края се държахме като истински отбор. Завръщането на Димитър Маринчешки е наистина сериозен плюс за нас. Той е водеща фигура в нашия отбор и започва да навлиза във форма. Очаквам тежко гостуване в Бургас.”

Решения на ДАС
01.03.2021 23:38
Решения на ДАС
1 2 3 4 5 ... 169 »
КЛАСИРАНЕ
НБЛ
Черноморец Бургас
Ръст: 183 см
Тегло: 83 кг
Рождена дата: 17-10-1994
Пост: Плеймейкър (1)
февруари
MVP30.5
Точки25.5
Борби7
Асистенции5.5
Отнети топки2.5
Минути37.9
Галерия
Партньори на клубовете
Molten