Академик ПловдивБалканБероеЛевски Лукойл Рилски спортистСпартак-ПлЧерно море ТичаЧерноморец БургасЯмбол
НОВИНИ
 

Картотекираните в БФБаскетбол подрастващи се връщат в залите

Картотекираните в БФБаскетбол подрастващи се връщат в залитеВсички картотекирани баскетболисти  в БФБаскетбол при подрастващите получиха зелена светлина да подновят тренировки и състезания.

Това стана ясно от заповед РД-01-718/18.12.2020 г., която представлява изменение и допълнение на Заповед № РД-01-677 от 25.11.2020 г. на министъра на здравеопазването проф д-р. Костадин Ангелов, публикувана на страницата на институцията преди минути.

С новата заповед се удължи срокът на въведените временни противоепидемични мерки на територията на Република България, считано от 22.12.2020 г. до 31.01.2021 г.

Според т. 9 на заповедта обаче се дава право на активно спортуващите състезатели на клубове да подновят заниманията си. В т. 9 от заповедта пише: „Преустановява се провеждането на спортни мероприятия с тренировъчен и състезателен характер при колективните спортове за лица под 18 годишна възраст. Изключение се допуска само за картотекирани спортисти към спортните федерации. Спортните състезания за всички възрастови групи се провеждат без публика.“

Заповед РД-01-718/18.12.2020

"Индивидуалните спортни занимания са разрешени за всички възрастови групи, а колективните спортове за хора над 18 години и картотекирани състезатели под 18 годишна възраст.

Това са новите разпоредби, които касаят спортните мероприятия, разписани в заповед на министъра на здравеопазването проф. Костадин Ангелов.

Благодаря на министър Ангелов за това, че Министерството на здравеопазването прояви разбиране и се вслуша в нашите аргументи.

Решението е добро за спортистите ни. Много спортове бяха засегнати от мерките, които бяха в сила до момента, а има много млади спортисти, които участват в професионалните лиги по футбол, волейбол, баскетбол. Състезателите, които са картотекирани ще могат да участват активно в тренировъчния процес. В индивидуалните спортове е по-лесно спазването на противоепидемичните мерки, които целят намаляване на разпространението на COVID-19.

След пускането на пазара на ваксина срещу коронавируса много вероятно е голяма част от международния спортен календар да се проведе. Спортистите ни трябва да бъдат готови за този момент. Разрешението за провеждане на тренировки не означава, че бдителността и отговорността трябва да бъдат намалени, а напротив. Мерките, които бяха наложени, макар и плавно, дават резултат.

Призовавам всички състезатели и особено родителите на по-младите спортисти да подходят отговорно, да се грижат за своето здраве, за здравето на околните и да спазват противоепидемичните мерки, които всяка една федерация е приела с наше одобрение и е наложила за спазване", коментира заповедта министърът на спорта Красен Кралев. 

1 2 3 4 5 ... 174 »
КЛАСИРАНЕ
НБЛНяма изиграни срещи
НБЛ
Рилски спортист
Ръст: 175 см
Тегло: 76 кг
Рождена дата: 18-09-1991
Пост: Плеймейкър (1)
март
MVP23.3
Точки18.5
Борби3
Асистенции5
Отнети топки1
Минути23.1
Галерия
Партньори на клубовете
Molten