Академик ПловдивБалканБероеЛевски Лукойл Рилски спортистСпартак-ПлЧерно море ТичаЧерноморец БургасЯмбол
НОВИНИ
 

Черно море Тича – Балкан, мнението на треньорите

Черно море Тича – Балкан, мнението на треньоритеГалин Стоянов (старши-треньор на Черно море Тича):

"Нелесен мач срещу отбор, който, колкото повече минава времето, се окомплектова. Особено новото момче - американецът Сияни Чеймбърс, той също дава своето отражение, и в защита е агресивен, и като цяло и в нападение има много добри изяви. Истината е, че техните високи играчи създадоха доста проблеми за нас. Те имат 16 борби под нашия кош и ние имаме 16 борби под нашия кош. Ние сме си разделили борбата, това обикновено е доста лош атестат, а от друга страна техните високи играчи са взели общо 13 борби в нападение и оттам 20:10 са точките след борби в нападение. Тежко е когато има по-високи играчи, които умеят и да играят. При нас в един момент се принуждаваме да играем с много нетипични петима на терена. Истината е, че трябва да държиш най-добрите си петима на игрището в някакъв момент.

Играхме с два гарда, с две тройки като вътрешни, и ще бъде така - този, който се раздава и дава най-доброто от себе си, ще бъде на терена, този, който не е на 100 процента, няма да прекарва на терена кой знае колко време.

Смятам, че модерният баскетбол в световен мащаб доказа това. Така че най-добрите петима играят в дадения момент. И при нас ще бъде така. Иначе, на моменти имахме много достойно представяне. Истината е, че в третата част - 30:14, техният отбор прави първия си фаул 9 секунди преди края. Явно играят много агресивно и същевременно много чисто. Сигурно е така. Ние не успяхме да покажем тази агресия без да правим фаулове и там също пострадахме в даден момент."

   Йовица Арсич (старши-треньор на Балкан):

 "Получи се интересен мач. На нас ни трябваше малко време, защото дълго не сме играли, да хванем нормален ритъм, да покажем в защита какво трябва да играем по принцип. В третата част това бе на едно добро ниво и тогава практически решихме мача. Черно море Тича се представи добре и не съм изненадан. Имаха и малко предимство, защото са изиграли един мач повече. Надявам се в течение на първенството да сме по-добри и да се представяме още по-добре, защото отборът ни не е изцяло сработен. Сега имаме достатъчно състезатели и мисля, че ще сме по-добри. Да, това, което показа отборът в третата част, искам да виждам. В защита бяхме малко по-дисциплинирани, в началото направихме много безотговорни фаулове, защото искахме да крадем топката и това даде много лесни точки." 

1 2 3 4 5 ... 174 »
КЛАСИРАНЕ
НБЛНяма изиграни срещи
НБЛ
Рилски спортист
Ръст: 175 см
Тегло: 76 кг
Рождена дата: 18-09-1991
Пост: Плеймейкър (1)
март
MVP23.3
Точки18.5
Борби3
Асистенции5
Отнети топки1
Минути23.1
Галерия
Партньори на клубовете
Molten