Академик ПловдивБалканБероеЛевски Лукойл Рилски спортистСпартак-ПлЧерно море ТичаЧерноморец БургасЯмбол
НОВИНИ
 

Балкан - Черноморец - кой какво каза

Балкан - Черноморец - кой какво казаЙовица Арсич, старши-треньор на Балкан:

"Вижда се, че сме с лимитиран състав. Играхме много пасивна защита и това позволи на противника да вкарва по-лесни точки, отколкото реално би трябвало. Ние имахме изключително слаба стрелба за три точки, защото се усещаше натиск, усещаше се отсъствие на нормален тренировъчен процес. Много дълго не сме имали мач също. Всичко това повлия да не сме на ниво днес. Не се очаква да бъдем в по-различен състав за следващия мач. Няма как да се оправи някой за такъв кратък срок."

Божидар Аврамов, Балкан:

"Би било лесно да се каже, че основната причина за загубата ни е проблемът със състава, но аз не мисля така. В крайна сметка трябва да се приспособя според ситуацията, че съм основен играч и това не е оправдание за днешната ни игра. Играхме много слабо най-вече в защита. Взеха ни много борби. Комуникцията ни в защита беше на много слабо ниво. Нормално е един мач като върви кош за кош, накрая да победи този, който има по-голям късмет желание. Няма причина да няма желание при нас, не мисля, че не сме дали всичко от себе си, просто комуникацията ни на терена в дадени моменти не беше на това ниво, на което трябва да бъде и накрая след продължение отборът на Черноморец ни победи. Не трябва да правим големи драми от тази загуба, в събота ни чака друг мач, който също е много важен. Тябва да се възстановим психически и физически в следващите два дни и да излезем срещу Берое с единствената мисъл да победим."

Васил Евтимов, старши-треньор на Черноморец:

"Искам да поздравя отбора на Балкан, защото те същ играха много добре и мачът наистина беше на косъм. Единствената разлика е, че в продължението успяхме да поведем. Мисля, че на този етап, може би сме най-дорбе подготвеният отбор физически в България, все пак тренираме от юли и в този момент настина се показахме, че сме по-добрият отбор. Искам да поздравя моите момчета, защото наистина чакахме тази победа от много дълго. Казах им, че искам да спечелим мача, за да зарадваме най-вече клуба и ръководството, защото играем за тях, и те наистина показаха сърцата игра. В началото не ни вървеше тройката като цяло, дори процентът на стрелба на чужденците процента беше лош, но за разлика на това играхме много добре в защита и това се показа. Както казах още пред телеивизията миналата седмица, мисля, че Черноморец ще бъде изненадата на шампионата тази година и както видяхте днес победихме действащия шампион на България на техен терен. Много съм щастлив за моите момчета, които чакаха дълго време този момент. С Черно море сме играли два пъти преди сезона. Един път вкъщи и един път навън. Очаквам мачът с тях да бъде оспорван, защото в тяхната зала се играе трудно. Искам този мач да го забравим. Аз като техен треньор ще направя всичко възможно да подготвя отбора за мача в събота. Още утре вечер на тренировка започваме. Нека сега да се радваме на тази победа по пътя към Бургас, но утре трябва вече да забравим тази победа и оттук нататък само да градим и да вървим само нагоре."

Евгени Хаджирусев, Черноморец:

"Говорихме си за този мач, че искаме да дойдем и да го спечелим и през цялото време вярвахме, че можем да победим. Ключово за успеха беше, че имахме сао 8 грешки. Предният мач имахме проблем с грешките и говорехме, че това трябва да го променим. Днес имаме само 8 и успяхме да се справим и с борбата. Това бяха двете ключови неща, които решиха мача според мен. На пръво място ние сме много добър колектив, всички момчета се подкрепяме и днес излязохме пределно мотивирани. Искахме да покажем, че можем да играем. На моменти дори нападението не ни вървеше, стреляхме под възможностите си, но въпреки това с отборна игра успяхме да изненадаме Балкан. Не смятам, че победата е чак някаква толкова голяма сензация. Бяхме мотивирани да дойдем и да победим. Балкан също не са играли повече от 1 месец мач, както и ние бяхме в тази позиция. Във Варна отиваме за победа. След този хубав мач, който направихме днес, в събота трябва да затвърдим добрата игра и да се поздравим с успех и там. Това е целта ни".

1 2 3 4 5 ... 166 »
КЛАСИРАНЕ
НБЛ
Левски Лукойл
Ръст: 208 см
Тегло: 105 кг
Рождена дата: 15-07-1993
Пост: Тежко крило - Лек Център (4-5)
декември
MVP32
Точки21
Борби9.6
Асистенции5.2
Отнети топки1.6
Минути30.2
Галерия
Партньори на клубовете
Molten