Академик ПловдивБалканБероеЛевски Лукойл Рилски спортистСпартак-ПлЧерно море ТичаЧерноморец БургасЯмбол
НОВИНИ
 

ДАС, решения от 29 октомври

ДАС, решения от 29 октомвриНа заседание, проведено на 29.10.2020 г., Дисциплинарно-административният съвет (ДАС) на Националната баскетболна лига (НБЛ) разгледа доклада на г-н Любомир Амиорков - дежурен представител на БФБ от среща № 12 между отборите на БК „Левски-Лукойл“ и БК "Академик Пловдив", проведена на 25.10.2020 г. в зала „Универсиада“ в гр. София. Въз основа на доклада, на основание чл. 15, ал. 1 във връзка с чл. 25, ал. 1 от Дисциплинарно-административните правила (ДАП) на НБЛ, предвид липсата на депозирано от заинтересованите лица възражение по см. на чл. 18 от ДАП, Дисциплинарно-административният съвет реши:

Налага на Васил Бачев, състезател с № 10 от отбора на БК „Академик Пловдив“, глоба в размер на 100 (сто) лева на основание чл.34, т.1 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение, отсъдено в среща №12 между отборите на БК „Левски-Лукойл“ и БК "Академик Пловдив",  проведена на 25.10.2020 г.

На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.1 не подлежи на обжалване.

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ,  на състезателя с № 10 от отбора на БК „Академик Пловдив“ – Васил Бачев е отсъдено техническо нарушение. Нарушението е първо за сезона за състезателя, което предопределя размера на наказанието му.
 
Налага на старши-треньора на БК „Левски Лукойл“ – Константин Папазов - глоба в размер на 300 (триста) лева, на основание чл. 35, т. 3 от ДАП на НБЛ за отсъдено техническо нарушение в среща № 12 между отборите на БК „Левски-Лукойл“ и БК "Академик Пловдив",  проведена на 25.10.2020 г.

На основание чл. 27 от ДАП, решението подлежи на обжалване пред Арбитражната комисия на БФБ в едноседмичен срок от уведомяването за същото.

Мотиви: В доклада на дежурния представител е посочено, че  е отсъдено техническо нарушение на старши-треньора на БК „Левски Лукойл“ – Константин Папазов. Нарушението е трето за сезона за длъжностното лице, което предопределя размера на наказанието му.

1 2 3 4 5 ... 178 »
КЛАСИРАНЕ
НБЛНяма изиграни срещи
Галерия
Партньори на клубовете
Molten