НОВИНИ
 

Балкан – А1 Академик София (101:72) – кой какво каза

Балкан – А1 Академик София (101:72) – кой какво каза

Йовица Арсич, старши-треньор на Балкан:

“Мисля, че на Академик не им се получиха нещата още отначало и много лесно се отказаха. Очаквах по-тежка среща за нас. Бяхме по-добри в една част от играта в нападение - на контраатака и транзиция, но имахме много проблеми при борбата в защита. Те взеха прекалено много борби в нападение и това е основното, върху което ще трябва да работим.  Божидар Аврамов не е на много високо ниво физически в момента, но знае как се играе баскетбол, просто трябва да опознае съотборниците, за да може да има по-голям принос. Вутев също не е достатъчно сработен и не е знае всички изисквания, но се вижда, че и двамата вървят напред. По-добри са от това, което показаха в първия мач. Очаквам след месец да са на високо ниво. Кени Хол имаше леки проблеми и не беше готов за мача, но за следващия ще бъде на линия. Искаме, ако можем да запазим първото място в третия етап. Ще се опитаме да използваме предимството, което имаме срещу по-конкурентните отбори за плейофите. Не очаквам нито един лесен мач, защото там, където отборите са по-слаби, те си имат фенове и добра атмосфера. Не очаквам нищо да ни се подари. Трябва да си вършим работата, да сме фокусирани върху себе си, за да подобрим още играта и тогава няма да имаме проблеми.”

 

Марко Радонич, играч на Балкан:

“Отворихме лошо мача. Не играхме добре в защита и допуснахме да ни вкарат много точки. След това успяхме да се върнем и спечелихме лесно. Чувствам се добре, така се отвори мача, че аз играх добре, друг път друг играе добре. Важно е да побеждаваме. Надявам се, че ще играя така до края на сезона. Сменихме доста играчи, но в момента мисля, че имаме много силен отбор и можем да се борим за защита на титлата. Надявам се, че ще задържим първото място в редовния сезон. Ще бъде тежко, но имаме домакинско предимство в мачовете срещу по-силните отбори и мисля, че можем да го направим. Трябва да се подготвим добре за мача с Черно море Тича. Няма да е лесно, но се надявам да победим.”

 

Георги Давидов, старши-треньор на А1 Академик София

„Загубихме мача във втората част. Там всичко се обърна коренно, Балкан взе нещата в свои ръце и оттам не можахме да се върнем в мача. Нещата станаха изключително трудни. Безобразна игра в защита, изключително неконцентрирано и с неспазване на нещата, които сме тренирали и за които сме се подготвяли преди този двубой. Нищо от това, което работихме, не го приложихме. Това е една критика към моя отбор и може би към мен лично като треньор, която трябва да коригираме. Отдавам го и на агресията, която Балкан приложи на нашия отбор. Те са доста добър състав с много опитни състезатели. Когато приложат една отборна агресия и ние се огънем, нещата се обръщат по този начин. Срещи силните отбори винаги имаме едни пет минути, в които губим мача. Днес те бяха десет. Много трудно можеш да се върнеш в тази ситуация. Искам да подобрим манталитета. Срещу най-добрите трябва да играем възможно най-добрия наш баскетбол. Тук се расте. Има отбори, срещу които понякога можем да си правим каквото искаме, но има и такива, срещу които не можем, защото отсреща има доста сериозна съпротива и когато човек се огъне, става така. "

 

Андрей Иванов, играч на А1 Академик София:

„В нашия отбор си личи, че имаме нещо като граница. Срещу отборите от нашата черга играем добре, но срещу тези от топ 4 нямам обяснение защо така се получава. Една или две части играем добре и после изведнъж рухваме. Дали е от липса на опит и аз не знам. Според мен най-вече агресивната им защита оказа влияние и това доведе до лошата ни игра. Със сигурност трябва да подобрим защитата и малко повече да си повярваме. Нямаме като цел петото място в редовния сезон, но със сигурност ще опитаме да го запазим. От миналата година всеки от нас има голямо израстване. Ако успеем да запазим това място, със сигурност ще бъде доста голям успех за нас. Изненадах се, че толкова много хора са гласували за мен за Мача на звездите. Радващо е. Дай, Боже, да зарадваме хората.“1 2 3 4 5 ... 157 »
КЛАСИРАНЕ
Галерия
Партньори на клубовете
Molten