НОВИНИ
 

ББЛ - от началото до днес

ББЛ - от началото до днес

Българска баскетболна лига (ББЛ) е създадена с цел популяризиране на баскетбола и превръщането му в масов спорт. ББЛ е част от добре познатото Българско баскетболно общество (ББО).

 

Как стартира всичко?

Българската федерация по баскетбол възложи задача на ББО да се заеме с организирането на баскетболни първенства за непрофесионалисти във всички региони на страната за периода 2016 – 2020 г.

Към момента в ББЛ участват над 50 отбора в 24 града, а картотекираните състезатели са над 900. Отборите са разделени в 4 региона: Запад, Център, Изток и Юг.

ББО

Програмата е наситена с над 500 мача на сезон, а тези на седмица надвишават 25. Възрастовата група на състезателите е от 15 до 50 години.

Българска баскетболна лига може да се похвали и с онлайн излъчване на всички срещи и събития от календара си.

Основните цели на ББЛ са обединяване на желаещите да практикуват баскетбол, независимо от възрастта им, популяризиране на играта с оранжевата топка, организиране на баскеболни първенства и турнири, както и установяване, и поддържане на връзки с български и чуждестранни организизации.

3x3 турните също са неизменна част от програмата на ББЛ. През лятото 2017 г. бяха организирани 16 турнира в цялата страна, като в състезанията се включиха над 3500 участника във всички възрастови групи.

Като част от своите проекти ББЛ и ББО се гордеят и със създаването на Фен клуб на националния отбор по баскетбол.

 

Какво предстои от тук нататък?

Българска баскетболна лига е подготвила още много интересни проекти за желаещите да се докоснат до играта, а основната й цел си остава – да вдъхновява малки и големи да грабнат оранжевата топка, защото баскетболът е за всички.1 2 3 4 5 ... 156 »
КЛАСИРАНЕ
Галерия
Партньори на клубовете
Molten