Академик ПловдивБалканБероеЛевски Лукойл Рилски спортистСпартак-ПлЧерно море ТичаЧерноморец БургасЯмбол
НОВИНИ
 

Балкан - Левски Лукойл (77:71) – кой какво каза

Балкан - Левски Лукойл (77:71) – кой какво каза

Йовица Арсич, старши-треньор на Балкан:


“Първото, което е важно, играхме пред нашите феновете, които дадоха допълнителна енергия на играчите. Спечелихме борбата от двете страни, което беше много важно специално в този мач, когато и на двата отбора не ни вървеше стрелбата. Напрежението оказа влияние и за двата отбора,  но накрая ние спечелихме,  защото вкарахме по-лесни кошове и успяхме да се защитим по-добре втората половина. Комуникацията на състезателите  беше по-добра второто полувреме, не допуснахме лесни пробиви, те вкараха 40 точки само с 6 асистенции ,което означава, че са били 1 на 1. Трябваше да има комуникация. След като оправихме нещата беше по-лесна втората половина. Рано е да се дават оценки.


Новото попълнение Кейси Бенсън е умен играч. Знам как е играл миналата година в Словения. Имах възможност да го наблюдавам. Мисля, че това е един от състезателите, който липсваше сега. Има още 20 дни да се включи и сработи по-добре и се надявам да покаже по-добро лице. Колкото и да ни се иска да побеждаваме по време на сезона, това не са най-важните мачове. Те са в плейофите. Най-важно е как ще се представим на Купата и в плейофите. Няма много голямо значение класирането. Със сигурност е по-лесно, ако продължим така да играем, ще е малко по-лесно да имаме добра позиция и преднина за плейофите. Нямаме никакви гаранции. Всеки мач е сам за себе си. Трябва да работим добре и да се молим да нямаме контузии, защото когато сме в пълен състав, имаме достатъчно сила да се преборим с всеки. Не мога да оценявам кой има по-добър отбор, не е честно да се дават оценки. По-добър днес беше Балкан. Ще видим кой ще е по-добър в следващата среща. Варианти за нови играчи винаги има, но сега не е момента да мислим за това. Това ще е съставът ни за Купата.”

 

Крис Минков, Балкан:


“Първо искам да поздравя отбора на Левски, който се бори прекрасно. Особено за мен този мач беше доста емоционален, защото преди 10 години на тази дата - 18 януари загубих дядо си и съм сигурен, че днес той ни помогна за цялото вдъхновение през второто полувреме. Сигурен съм, че всички момчета излязохме на 200%, не на 100, защото знаем и Левски какъв дразнител е за нас.  Няма точен момент за обрата. На полувремето се събрахме в съблекалнята и разбрахме кои са нещата, които трябва да подобрим. Основното нещо според мен беше енергията, с която играем, защото енергията, с която играехме първото полувреме, не ни отиваше. Има още много мачове и отбори като Берое и Рилски спортист, Левски също ще срещнем отново, не подценявам и другите отбори, но мисля, че абсолютно нищо не е решено. Вече официално можем да кажем, че сме на първо място в класирането, тъй като на едно място пише, че сме първи, на друго втори. Ще се опитаме да задържим това и да излезем в плейофите във всеки мач с домакинско предимство. Със сигурност е важно е на коя позиция сме в плейофите. Зала тук при нас е огромен плюс. Това е най-силният ни играч, неведнъж съм го казвал. Публиката просто ни вдъхновява и играем всеки път на 300%.


Не мога да кажа дали нещата извън спорта са повлияли на нас за този мач. Може би на публиката със сигурност. Не съм запознат като цяло с цялата история и факти за тази война,която се води, но на публиката това със сигурност е повлияло. За самочувствие преди Купата тази победа е доста важна, но от друга гледна точка мисля, че това е просто една победа в редовния сезон ,която ни вдъхва доверие, защото в момента имаме само една загуба. Мисля, че би трябвало да излезем на Купата и да знаем, че можем да победим всеки един отбор без да подценяваме никого, разбира се.”

 

Константин Папазов, старши-треньор Левски Лукойл:


„Заслужена победа за домакините. Тяхното полувреме беше по-добро от нашето. Всичко различно от 12-15 точки през първото полувреме за нашия отбор при тази доминация, която имахме, беше грешка и резултатите са налице. Имаше пълно надиграване през първото полувреме. Вероятно го отдавам на скованост, защото през второто отборът на Балкан изглеждаше по съвсем различен начин, най-вече при агресията си в защита. До голяма степен и ние помогнахме с грешни решения. Тези детайли, които ни не можахме да изиграем добре, дадоха възможност на Балкан да се върне в мача и естествено фантастичната публика, която подкрепя и се събужда в точния момент, както и ред други неща. Ние имаме основна заслуга за победата, но в никакъв случай това не трябва да обезценява начина, по който стана. Това е отборът, който за първи път в два мача ни лимитира в рамките на 70 и няколко точки. Трябва да се отдаде заслуженото на отбора на Балкан, а не само да търсим причината в нас. Ние имаме дейно участие в тази загуба, но трябва да ги поздравим за работата. Отношението и играта в защита на Крис не са изненадващи, но на гребена на емоцията и подкрепяни от тази публика, с наша дейна помощ от грешни решения.  Те играят switch защита, а Венци Петков и Чавдар стрелят от 10-11 метра, вместо да пазят високите играчи. После треньорът е виновен.Трябва периодично да се приземяваме, това е полезно за всеки един човек. То идва в най-точния момент. Мен не ме притеснява загубата. Видяхте, че категорично доминирахме през първото полувреме. "

 

Чавдар Костов, Левски Лукойл:


"Започнахме много добре мача в защита, изпълнявахме всички указания, но през второто полувреме загубихме концентрация. От втора част до края на мача я изгубихме и спряхме да правим това,което треньорите ни казват. Случва се всеки да направи слаб мач, но гледаме напред, идва купата, ще гледаме да се концентираме, да си свършим работата и да я спечелим. Не мисля, че тази загуба ще ни повлияе в психологично ниво по някакъв начин, ние сме професионалисти. Ще работим колкото трябва и накрая ще видим какво ще стане."1 2 3 4 5 ... 157 »
КЛАСИРАНЕ
НБЛНяма изиграни срещи
Галерия
Партньори на клубовете
Molten