НОВИНИ
 

Ямбол - Черноморец (73:70) – кой какво каза

Ямбол - Черноморец  (73:70) – кой какво каза

Тони Дечев, старши-треньор на Ямбол:

 

 “В този мач единственото, от което съм наистина доволен, е победата. Трябва да бъдем реалисти: отборът ни не е в много добро състояние  - имам предвид физическо, психическо, тактическо. Опитваме се бавно и постепенно да вдигаме момчетата на крака и победата е хубава част от този процес. Най-важното е, че показаха характер, не се отказаха и за секунда - бориха се на игрището, тичаха, колкото имаха възможност и може би това беше разковничето към победата в този мач. Именно третата част, в която направихме доста контраатаки, ни помогна да се откъснем напред и до края успяхме да контролираме мача по някакъв начин - трудно, но успяхме. Така че, за мен като треньор, за момчетата, а и за публиката естествено, беше добре да започнем промяната или така наречения “нов проект”, както е модерно да се казва, с една победа, независимо, че тя не беше такава, каквато на всички им се иска. Но аз и преди казах, че не съм магьосник, нито момчетата са феномени. Трябва търпение и да изчакаме момента, в който наистина, когато сме натрупали обем от работа, която трябва да свършим, може би ще изглеждаме по различен начин. Искам да благодаря на всички, които дойдоха в залата.”

 

Стилиян Иванов, Ямбол:

 

“Искам да поздравя всички момчета от нашия отбор с  днешната победа. Щастлив съм, че се преборихме за нея. Ямболската публика я очакваше и е хубаво, че днес, макар и малко трудно, успяхме да зарадваме хората в залата с добра игра и победа. Мачът не беше лек от гледна точка на физическото натоварване и късата ни резервна скамейка.  Постарахме се да изпълним задачите, поставени ни от треньора. С някои се справихме по-добре, с други - не толкова, но важното сега е да гледаме напред, да продължаваме да работим.”

 

Йордан Колев, старши-треньор на Черноморец:

 

 “Първо искам да поздравя отбора на Ямбол, защото  действително показаха изключителни желание и характер. Бориха се и това им позволи да спечелят мач, в който лично аз смятам, че нашият отбор разполагаше с по-класни изпълнители. Още повече, че и американският играч на домакините от един момент нататък не игра. Ние също се борихме, показахме желание за победа, но при нас липсваха организация и търпение да се подредим. Явно искахме да спечелим бързо мача. Пак казвам, че ние имахме по-високи качества, но въпреки това Ямбол успя да спечели. Имаха не само по-добра организация, а у дома, както се казва, и стените помагат. Всеки, който е гледал мача знае за какво говоря.”

 

Симеон Русинов, Черноморец:

 

Борихме се много, но като че ли нямахме достатъчно организация. В постепенно нападение не можахме да вземем правилните решения и да спечелим. Хубаво беше, че към края се върнахме в мача, но за съжаление малко не ни достигна и загубихме.”1 2 3 4 5 ... 157 »
КЛАСИРАНЕ
Галерия
Партньори на клубовете
Molten