НОВИНИ
 

Левски Лукойл – А1 Академик София (101:69) – кой какво каза

Левски Лукойл – А1 Академик София (101:69) – кой какво каза

 

Георги Давидов, старши-треньор на А1 Академик София:

 

"Тежък мач за нашия отбор. Дори статистически погледнато. Получихме много точки от бърза атака, както и от лоши отигравания. Допуснахме твърде много грешки в защита. Левски е основен претендент за титлата, но първото полувреме все пак успяхме да играем доста прилично, а и момчетата действаха много разнообразно. През второто полувреме обаче класата на съперника ни си каза думата. Същото се случи и срещу останалите три отбора от горната част на таблицата, пред които отстъпихме. Все още не сме готови да се мерим с тях. Мога само да честитя победата на Левски, момчетата напълно я заслужават. Използвам възможността да честитя рождения ден и на капитана на Левски Асен Великов. Желая му да бъде здрав, все така лъчезарен, усмихнат и позитивен. Той е играч, който е дал много на българския баскетбол и аз съм щастлив, че го познавам и го имам за приятел."

 

Николай Николов, А1 Академик София:

 

"Започнахме добре първото полувреме и бяхме равностойни на Левски. След почивката обаче те ни натиснаха повече в защита, от което направиха доста контраатаки и реализираха много точки. В крайна сметка, така се получи и голямата разлика в крайния резултат."

 

 

Константин Папазов, старши-треньор на Левски Лукойл:

 

"Особен мач за нас. И много емоционален. Когато капитанът на нашия отбор празнува, няма как ние да останем безразлични и да няма по-особен заряд този двубой за всички нас в клуба. Щастлив съм, защото Асен за пореден път доказа истинската си класа. За тези, които уж разбират, нека говорят неговите 4 точки. А за онези, които истински усещат играта, на тях оставям да оценят стойността на неговите 10 асистенции.

 

Имахме проблеми през цялата седмица. Смит се контузи, здравословни проблеми има и Минчев, но хубавото е, че в тяхно отсъствие Боби Младенов изигра втори пореден отличен мач. С фантастичната си работа през седмицата това 19-годишно момче си извоюва правото да започне титуляр, а на терена доказа, че е напълно готов и осъзнат за тази роля.

 

Райън Райт остана сам в подкошието, но свърши неимоверно количество работа. Захариев игра на непривичен пост като четворка, но това по никакъв начин не го спря и днес да бъде на висота. Отборът на Академик бе равностоен през първото полувреме, но при тях мното натежа факта, че останаха без Лъчезар Димитров и Андрей Иванов още през първото полувреме. След почивката заиграхме агресивно, стегнахме се в защита и направихме доста смислени неща.

 

Предстои ни изключително важен мач в събота срещу Балкан. Иска ми се да стане истинско дерби, с много баскетболни достойнства, за които да се говори след мача и нека по-добрият победи. Убеден съм, че този Балкан е коренно различен състав от онзи, който ние победихме есента, а със специалист като Йовица Арсич начело, всеки отбор може да бъде спокоен, че върви в правилната посока.


Асен Великов, Левски Лукойл:

 

“Радвам се, че спечелихме и мисля, че се получи хубав мач, с доста атрактивни и хубави моменти! Искам да благодаря от цялото си сърце на хората в залата, които бяха подготвили всички тези изненади за мен! Накараха ме да се чуствам невероятно и им благодаря за всичко!”1 2 3 4 5 ... 157 »
КЛАСИРАНЕ
Галерия
Партньори на клубовете
Molten