А1 Академик СофияАкадемик Бултекс 99БалканБероеЛевски Лукойл Рилски спортистСпартак-ПлЧерно море ТичаЧерноморец БургасЯмбол
НОВИНИ
 

Питър Олисемека - най-добрият борец под коша през редовния сезон на НБЛ

Питър Олисемека - най-добрият борец под коша през редовния сезон на НБЛ

Питър Олисемека от Академик Булткес 99 грабна приза за най-много овладени борби през редовния сезон на Национална баскетболна лига. Сенегалецът бързо се понрави в очите на баскетболните любители, след като още с дебюта си из българските зали впечатли с непримиримия си дух и борбеност. Баскетболистът на Академик Булткес 99 демонстрира изключителни качества на борец в подкошието и се утвърди като истински властелин на ниския пост. Питър Олисемека се превърна в основна движеща сила в редиците на „студентите“ от Пловдив и без съмнение бе един от ключовите играчи, спомогнали за третото място в Балканската лига, както и участието на полуфинал за Купата на България 2019. 206-сантиметровият център се нареди първи в класацията по овладяни борби със средно постижение от 11.7. На второ място се намира Георги Боянов с 10.7, а след него е Ларон Смит с 9.6. Последните две позиции заемат съответно Микейл Хопкинс с 9.0 и Малик Диме с 8.7 средно спечелени борби.

 

Питър Олисемека записа средно по 13.4 точки за своя тим, а освен това взе участие и в Мача на Звездите, което само по себе си е достатъчно добър атестат за сезона, който сенегалецът изнася. По случай наградата му, се свързахме лично с него. Вижте какво сподели пред нас.

 

 

 

1. Какво означава за теб наградата за най-много борби през сезона?

Оценявам го като много добро лично постижение. Опитвам се да дам енергия на отбора и това е награда за усилията ми. Смятам, че борбата под коша е една от силните ми страни в играта заедно с енергията. Също така се опитвам да бъда комуникативен с останалите ми съотборници по време на мачовете. Тайната на борбите? Смятам, че е съвкупност от много неща - усет, отскок, ръст, тайминг. 

 

2. Превърна се в основен играч за своя тим, какви бяха твоите цели преди началото на кампанията?

Основната ми цел беше с каквото мога да помогна на отбора и да давам всичко от себе си. Не бих могъл обаче да го направя без помощта на съотборниците ми и треньорите. Всички те са страхотни и много ми помогнаха през сезона да се приобщя и да стана пълноценна част от този Академик Бултекс 99.

 

3. Кое бе най-голямото предизвикателство за теб след идването ти в Академик Булткес 99?

Исках да стигнем колкото може по-далеч и по възможност да спечелим трофей. Опитахме се да го направим и продължаваме да се опитваме. 

 

4. Какво мислиш за престоя ти в България, нивото на баскетбола и феновете?

Нивото постоянно се подобрява. Смятам, че федерацията и всички хора, които са свързани с баскетбола опитват всичко възможно качеството да расте още повече. Пловдив страшно ми харесва, особено обичам да се разхождам в Капана. Феновете също страхотни, времето също се оправи и стана по-топло. Смятам целия ми престой тук за пълноценен и полезен.

 

5. Как оценяваш представянето на Академик Бултекс 99 до момента?

Сезонът е добър за нас, но можеше да бъде и по-добър. Загубихме мачове, които можехме да спечелим. Все пак имаме още какво да покажем и продължаваме да гоним целите ни.

 

6. Смяташ ли, че имате сили да се преборите с Рилски спортист на 1/4 финалните плейофи?

Не бих могъл да предвидя какво ще се случи, но ще се борим здраво да спечелим този плейоф и ще дадем всичко от себе си. Смятам, че треньорите са готови, играчите също сме готови, както и феновете. Играем за победа във всеки мач.

 

7. Нещо, което искаш да споделиш на феновете и нашите читатели?

Бих искал да благодаря на феновете за подкрепата, която чувствах от тяхна страна. Те правят престоя ми тук още по-специален.Решения на ДАС

Решения на ДАС

18.01.2020 16:06
Решения на ДАС

Решения на ДАС

15.01.2020 08:51
1 2 3 4 5 ... 148 »
https://basketball.bg/banner_adv.php?id=79&url=https://cdn1.efbet.com/efbet/landingpage/index_BG.html
КЛАСИРАНЕ
Национална Баскетболна Лига
Рилски спортист
Ръст: 198 см
Тегло: 103 кг
Рождена дата: 08-06-1993
Пост: Тежко крило (4)
декември
MVP30.8
Точки21
Борби8
Асистенции1
Отнети топки1.8
Минути31
Галерия
Партньори на клубовете
Molten

Fan Manager