А1 Академик СофияАкадемик Бултекс 99БалканБероеЛевски Лукойл Рилски спортистСпартак-ПлЧерно море ТичаЯмбол
НОВИНИ
 

Кой облича отборите от НБЛ?

Кой облича отборите от НБЛ?

 

Към момента в елита на българския баскетбол участват 9 отбора. Темата на този материал всъщност е леко странична. Решихме да надникнем малко по-дълбоко сред основите на един баскетболен клуб у нас, а именно кой облича и представя истинското лице на отборите в страната ни.

 

Сред основните фирми, които изработват екипите на клубовете у нас е тази на KRASIKO SPORT. Нейните представители обличат цели 6 баскетболни отбора от мъжкия ни елит и се явяват един от главните доставчици на екипировка за баскетболния спорт като цяло. Тимовете от НБЛ, които носят логото на екипите си са Балкан, Рилски спортист, Черно море Тича, А1 Академик София, Берое и Спартак Плевен. Освен баскетбола, KRASIKO SPORT изработва екипировка и за много други спортове, сред които футбол, хандбал, волейбол, художествена гимнастика, ръгби, хокей, бокс и други. Изобилието от възможности да предоставят облекло на толкова различни фронтове само по себе си говори за мащабната работа, която фирмата върши. Ето защо решихме да се свържем лично със собственика на KRASIKO SPORT – Красимир Киров.

 

1. Разкажете ни малко повече за своята дейност, кога се зароди идеята да дадете началото на KRASIKO SPORT?

Марката KRASIKO SPORT стартира своята дейност от 2010 г. По стечение на обстоятелствата влязох в текстилния бранш случайно. Идеята за собствена марка винаги е била в мислите ми.  Поставих си за цел осъществяването ѝ. Обградих се с правилните хора, които са професионалисти в своята сфера и така вече 9 години нашият отбор върви напред.

  

2. Имате ли любим спорт сред тези, за които призвеждате екипировка?

KRASIKO SPORT произвежда спортна екипировка за отбори. Нашата продукция е насочена към почти всички видове спорт. С марката играят отбори във футбола, баскетбола, волейбола, ръгби, хокей и др. В последните години се наложихме като марка в баскетбола и по тази причина мога да твърдя, че това е нашият любим спорт.

 

 3. Какво е чувството да изготвяте екипите на почти всички отбори от НБЛ?

Чувството е на удовлетвореност от добре свършената работа на целия ни колектив. Производството е трудна дейност, която зависи от много фактори. И когато отборите в НБЛ се доверят на българската марка се чувстваме горди. Важно е от каква материя са направени артикулите, дизайна и технологията на производство, всички екипи са изработени конкретно за всеки състезател в зависимост от неговата физика. Добрата логистика която осъществяваме също е важна за отборите.

 4. Имате ли някакви бъдещи планове, чрез които да уголемите мащаба на своята работа?

Разбира се, че имаме планове. Ние вече разширяваме нашата дейност. Имаме желание да стъпим на пазарите в съседните на нас страни. Изнасяме наша продукция в Италия и Канада. Желаем отново да обличаме българския национален отбор по баскетбол и работим в тази насока.

Накрая искам да благодаря на всеки един от колектива на KRASIKO SPORT за добре свършената работа!

 

Отборите на носителя на Купа България 2019 – Левски Лукойл и Академик Бултекс 99 са се доверили на други компании при избора си на спортна екипировка.

 

 

Лицето на Левски Лукойл представя друга международна мащабна фирма – Joma. Испанският производител за спортно облекло също може да се похвали с доста солидна работа. Марката Joma е носена от редица известни спортисти, като основната сфера, към която е насочено производството са спортовете футбол, тенис и лека атлетика. Официалният представител в България е Джома България ООД.

 


 

Отборът на Академик Бултекс 99 се доверява в ръцете на пловдивската фирма - Мейз. Компанията не е тясно специализирана в една област, като изготвя също така и ежедневно облекло. Дейността на Мейз обаче пък също е сред мащабните в страната – фирмата предлага изработването на специализирана екипировка за редица спортове, сред които футбол, волейбол, бягане, колоездене и други.

 

Тимът на Ямбол пък се радва на услугите на бургаската фирма - Tomy, която е един от най-старите доставчици на спортна екипировка за отборните спортове в България, сред които футбол, волейбол, хандбал и други. 1 2 3 4 5 ... 137 »
https://basketball.bg/banner_adv.php?id=79&url=https://cdn1.efbet.com/efbet/landingpage/index_BG.html
КЛАСИРАНЕ
НБЛ
Черно море Тича
Ръст: 200 см
Тегло: 100 кг
Рождена дата: 09-05-1993
Пост: Крило - Тежко крило (3-4)
април
MVP39
Точки28.7
Борби13
Асистенции1.3
Отнети топки2.7
Минути36
Галерия
http://www.festahotels.com
Партньори на клубовете
Molten

Fan Manager