А1 Академик СофияАкадемик Бултекс 99БалканБероеЛевски Лукойл Рилски спортистСпартак-ПлЧерно море ТичаЯмбол
НОВИНИ
 

Коментари след Черно море Тича - Рилски спортист (82:100)

Коментари след Черно море Тича - Рилски спортист (82:100)

Галин Стоянов, старши треньор на Черно море Тича: "До началото на четвъртата част имахме своите шансове, а в един момент на мача дори водехме и с 8-9 точки. По-големият проблем пред нас е, че продължаваме да губим за миг концентрация във важни моменти. А нашият тим няма тази класа да компенсира тези моменти. Имахме за задача да пазим някои играчи по определен начин, но поне в 30% от ситуациите бяхме различни от това, което искахме. Не изпълнихме техническите указания и от там се получиха лесни кошове за противника. И това се получава защото една част от отбора прави едно, другата половина друго. Рилски спортист бе в момент на нокдаун, но определено наши действия много им помогнаха да излязат от тази ситуация, да наберат инерция. Ние след това не успяхме да се върнем. Започнахме в четвъртата част атаки на „ва банк“, които автоматично отвориха разликата. Това, което е разликата, са борбите - 40 на 24 в тяхна полза, както и асистенциите са два пъти повече в полза на противника 24 на 12."     

 

Пламен Алексиев, баскетболист на Черно море Тича: "Липсва ни малко опит в решителните моменти. Играчите на Рилски спортист имат много повече опит от голяма част от съотборниците ми. По този начин много лесно се получават нещата за тях. При нас е малко мъка, да можем да държим високо ниво цял мач. Противникът ни се възползва отлично от слабите ни страни. Като цяло не стояхме зле на терена, но трябва да се стараем повече в защита. Там ни е проблема. Вкарваме повече от 80 точки в мачовете, но получим 100 няма как да постигнем победа."

 

Людмил Хаджисотиров, старши треньор на Рилски спортист: "Поздравявам отбора си за победата. Готвехме се за много труден мач. Последната седмица за първи път успяхме да тренираме заедно целия отбор. Имаме и двама човека повече в ротацията ни в лицето на Тони Гуджино и Евгени Хаджирусев. Това ни помогна да играем по-агресивно и на по-високо темпо. Но бяхме готови за тежък мач защото Черно море Тича не случайно победи Берое и Ямбол. Трябваше да играем на ръба на възможностите си. Радвам се, че го направихме като отбор и играхме правилно в по-голямата част от двубоя. Използвахме приемуществото си в подкошието и това се оказа решаващо. Във Варна има много талантливи млади баскетболисти и пред тях има само добра перспектива и им желая успех."

 

Димитър Маринчешки, баскетболист на Рилски спортист: "Не беше лек двубой. В последните минути успяхме да се откъснем в резултата. Момчетата от Варна дори ни водеха с 9 точки, което малко ни стресна. Успяхме да се вдигнем и да обърнем развоя в наша полза. Целта ни е да се преборим за челните места преди плейофите. Играем мач за мач и зависи и от другите отбори, дали че можем да се сме на по-предна позиция. Смятам, че трябва да подобрим играта си и в двете фази ако искаме да постигнем тези цели."

 

 1 2 3 4 5 ... 137 »
https://basketball.bg/banner_adv.php?id=79&url=https://cdn1.efbet.com/efbet/landingpage/index_BG.html
КЛАСИРАНЕ
НБЛ
Черно море Тича
Ръст: 200 см
Тегло: 100 кг
Рождена дата: 09-05-1993
Пост: Крило - Тежко крило (3-4)
април
MVP39
Точки28.7
Борби13
Асистенции1.3
Отнети топки2.7
Минути36
Галерия
http://www.festahotels.com
Партньори на клубовете
Molten

Fan Manager