АкадемикАкадемик Бултекс 99БалканБероеЛевски Лукойл Рилски спортистСпартак ПлевенЧерно море ТичаЯмбол
НОВИНИ
 

Отзиви след четвъртата финална среща между Балкан и Левски Лукойл

29.05.2018 23:13
Отзиви след четвъртата финална среща между Балкан и Левски Лукойл

 

Небойша Видич /старши-треньор на Балкан/: „Първо искам да честитя на играчите на Левски. Някои си мислеха, че моите думи са демагогия, когато казвах, че всяка наша победа над Левски Лукойл е подвиг. Но аз знаех срещу какъв противник играем. Да вкара близо 90 точки при тази атмосфера в Арена Ботевград не е лесно. Както и да ограничиш Балкан в три мача до малко над 60 точки – също. 

Един клуб се състои от много хора – играчи, треньори, ръководство. Но аз ще се огранича да честитя само на играчите на Левски Лукойл. Не бяхме поставени при равни условия. В България вероятно няма скоро да се появи отбор с повече пари от Левски Лукойл. Мога да прогнозирам, че ако такива условия – както тези в редовния сезон, така и във финалната серия, има и в следващите първенства, то те ще бъдат шампиони години наред. Ако това представлява интерес за българския баскетбол, няма проблем.

Казах на моите играчи,че съм изключително горд с тях. Искам и да се извиня на феновете, че не им предоставихме шанса да се зарадват на титлата след почти 30 години.

Всички ме питат дали ще остана и през следващия сезон. Имам договор, но тепърва ще говорим с хората от клуба и след това ще видим.

На нашите фенове искам да кажа, че на първо място Балкан не е Небойша Видич, Христо Захариев или Дивон Уошингтън. Балкан си е Балкан. Той е бил преди нас и ще бъде дори и ние да не сме в отбора. Затова те винаги трябва да подкрепят Балкан. Второто нещо, което искам да им кажа е да не избират мачовете, които да гледат, защото ние се подготвяме за всеки мач професионално. Искам да им кажа да запазят тази енергия, защото тя помага много. Въпреки, че е имало моменти, в които са смятали,че аз не съм правилният човек за този отбор, искам да им благодаря подкрепата, която ни оказаха през целия сезон.”

 

Христо Захариев / Балкан/ : „Малко не ни достина накрая, една защита. Имахе две ситуации под коша, които не успяхме да вкараме. Много съм разочарован. Дадохме всичко от себе си, но за съжаление не успяхме да спечелим този мач и да пратим серията в пети решителен. Раздадохме се и искахме да зарадваме всички тези хора, които бяха дошли да ни подкрепят. Накрая всичко стана толкова бързо, за една секунда. Още не мога да повярвам какво се случи и не мога да осъзная, че сме загубили този мач. Искам да кажа, че това е един от най-хубавите сезони, които съм имал. Въпреки тази загуба, съм много щастлив, че бях част от този отбор. Не знам все още дали ще остана в Балкан, но със сигурност би ми било много приятно. Още не сме говорили, затова не мога да ви кажа за сега. Не съм говорил с никакви агенти или отбори, бях се фокусирал изцяло върху финалната серия.”

 

Константин Папазов /старши-треньор на Левски Лукойл/: „В този отбор всички пренебрегнаха егото си. Убеден съм, че това е най-сладката титла тази, спечелена с най-много българи. Минахме през много трудности, съжалявам, че имаше момент в серията, в който баскетболът остана на заден план. Остава лош оттенък. Днес ние щяхме да платим цената и щяхме да играем пети мач без публика. Анализирайте баскетболно какво е станало, отборът на Балкан игра тотално дезориентиран в нападение. Имам 15 титли зад гърба ми. Нека да решаваме нещата на спортния терен.

Не успяхме да победим Балкан три пъти в тази зала. Едно не може да се оспори, ние заслужавахме повече и затова съдбата бе на наша страна.”

 

Христо Николов /Левски Лукойл/: „Според мен се получи една страхотна серия, независимо от инцидентите във втория мач. В третия дойдохме тук и показахме добра игра и си взехме мача. Днес атмосферата също беше страхотна, за което адмирации. Това е част от красотата на баскетбола – пълна зала да подкрепя своя отбор. Радвам се, че накрая нашият отбор победи и завършихме подобаващо с титлата.

В нашия отбор имаме много характери. Само в плейофите имахме два мача с подобен сценарий. С Рилски спортист изоставахме с 15 точки, върнахме се и победихме. Никой не се беше притеснил, че в началото резултатът е такъв. Това са 40 минути игра, никой не си беше казал, че сме загубили мача. Радвам се, че показахме характер. Имахме и късмет, защото Балкан имаше два пропуска под коша. От чист опит ви казвам, че в тези моменти се вкарва най-трудно.“

 

 
1 2 3 4 5 ... 118 »
КЛАСИРАНЕ
Галерия
http://www.festahotels.com
Партньори на клубовете
Molten

Fan Manager