АкадемикАкадемик Бултекс 99БалканБероеЛевски Лукойл Рилски спортистСпартак ПлевенЧерно море ТичаЯмбол
НОВИНИ
 

Дерек Райт с отличие за най-много отнети топки през редовния сезон в НБЛ

15.05.2018 11:30
Дерек Райт с отличие за най-много отнети топки през редовния сезон в НБЛ

Гардът на БК "Рилски спортист" Дерек Райт спечели отличието за най-много отнети топки през редовния сезон в Национална баскетболна лига. Американецът записа на сметка си средно по 13.5 точки, 3.5 борби, 5.7 асистенции и 2.1 отнети точки. В класацията на лигата той пребори конкуренцията на Джордан Калахан /1.9/, Дивон Уошингтън /1.8/, Алън Арнет /1.8/ и Стоян Петков /1.8/. 

Баскетболистът получи наградата си лично от Спортният дикректор на НБЛ Сандра Велчева по време на третата полуфинална среща срещу Левски Лукойл в Самоков. 

След като не успяха да се класират на финал, възпитаниците на Людмил Хаджисотиров ще спорят за бронзовите медали с Академик Бултекс 99. 

 

Вижте какво сподели Дерек Райт за наградата, представянето си през сезона и най-важният урок, който е получил в баскетболната си кариера:

Дерек Райт

 

Спечели отличието за най-много отнети топки средно на мач през редовния сезон на Национална баскетболна лига, какво означава за теб тази награда?

Винаги идваш подготвен за сезона, за да дадеш всичко за своя отбор. Не мислиш за своята индивидуална статистика. Просто се опитваш да правиш най-доброто за победата. Изключително благодарен съм за тази награда и за мен е чест да я приема.

 

За първа година си част от българското първенство. Какво мислиш за нивото на българския баскетбол?

Тази година в България беше много интересна. Мисля, че лигата е добра, има много добри играчи и много състезатели с потенциал, най-вече физически, но всеки отбор се стреми за победа.

 

Част си от отбора на Рилски спортист. Какво мислиш за представянето на отбора и в частност за своето лично?

Като цяло смятам, че нашият отбор трябваше да бъде на финал, но се сблъскахме с някои контузии след купата. Започнахме да откриваме своята химия. Имахме четири играчи не на 100% и това е , което успяхме да постигнем, но мисля, че се борехме всяка вечер.  Лично аз исках да спечелим, но мисля, че имах добър сезон.

 

Защо започна да играеш баскетбол?

Започнах да играя баскетбол, защото баща ми играеше когато бях малък. Той винаги ми помагаше да тренирам и ме въведе в играта.

 

Кое е най-доброто ти качество като баскетболист?

Мисля, че моето най-добро качество е споосбността да се уча. Да се опитам да разбера всеки един от моите съотборници на терена и да не мисля, че знам всичко, защото винаги има още какво да научиш и да станеш по-добър. Може би бих казал, че най-доборото ми качество е бързината, бързата стрелба и атакуването, но най-важното нещо за мен е да мога да разбирам моите съотборници и да се уча от тях.

 

Беше част от Мача на звездите в Ботевград. Какво е усещането да си сред най-добрите баскетболисти в България?

Щастлив съм ,че бях част от този мач. Бих искал да благодаря на НБЛ, треньорите и феновете, че за гласували за мен, защото без тях това нямаше да бъде възможно. Играхме за себе си, но и също така, за да вдъхновим по-малките.

 

Какво означава баскетболът за теб?

Баскеболът за мен е благословия. Истинска привилегия е да може да правиш това, което обичаш и да виждаш света докато го практикуваш. Всеки ден съм благодарен на баскетбола за това.

 

Кой е най-важният урок, който си научил до този момент в кариерата си?

Най-важният урок е, че никога не трябва да спираш да се учиш от играта. Трябва да гледаш баскетбол колкото можеш повече, да слушаш и да се учиш. Особено когато си гард или плеймейкър трябва да се учиш все повече. Това е единственият начин да успееш. 

 

Какво ще пожелаеш на всички млади състезатели, които искат да следват твоите стъпки в спорта?

Никога не позволявайте някой да ви каже, че не можете нещо. Всичко е възможно, ако работиш здраво всеки ден и вярваш, че можеш да се справиш. Но трябва да работиш или ще останеш незабелязан. 
1 2 3 4 5 ... 117 »
КЛАСИРАНЕ
ТОП 5 на Кръга
НБЛ-Мъже | Редовен сезон (кръг 28)
НБЛ-Мъже
Балкан
Ръст: 204 см
Тегло: 103 кг
Рождена дата: 29-03-1989
Пост: Тежко крило (4)
КРЪГ 27
MVP27
Точки15
Борби8
Асистенции3
Отнети топки1
Минути30.1
Галерия
http://www.festahotels.com
Партньори на клубовете
Molten

Fan Manager