АкадемикАкадемик Бултекс 99БалканБероеЛевски Лукойл Рилски спортистСпартак ПлевенЧерно море ТичаЯмбол
НОВИНИ
 

Отзиви след четвъртата полуфинална среща Балкан - Академик Бултекс 99

13.05.2018 21:22
Отзиви след четвъртата полуфинална среща Балкан - Академик Бултекс 99

 

 

Небойша Видич /старши-треньор на Балкан/: "Ще се опитам да бъда реалист. Какво имам предвид? Като победим Левски Лукойл, смятам, че това е подвиг. Също така смятам, че подвиг би било и отиването на отбора от Пловдив на финал. Мисля, че сме по-класен отбор, имаме качествени играчи и всичко друго, освен отиването ни на финал, би било изненада. Това обаче съвсем не означава, че сме играли срещу слаб отбор. Точно обратното, те са доста добър тим, с прекрасни стрелци като Митко Димитров и Бачев, които играха отлично през цялата серия, а не само в една среща, т.е. не е случайно. Често сменят  защитата, като цяло играят на ръба на фаула. И смятам, че са изключително неудобен съперник. Като цяло не ни беше лесно. Но все пак резултатът от серията - 3-1 победи, отразява реалността.

Атмосферата в залата беше страхотна.Радостен съм, защото хората тук заслужават да гледат добър баскетбол. Искам да бъдат в залата не само срещу Левски Лукойл, защото те наистина са шестият ни играч. Това е клише, но е точно така. Те чувстват играта и баскетбола и ни дават подкрепата си. Много е хубаво да бъда треньор тук."

 

Асен Николов /старши-треньор на Академик Бултекс 99/: "Още в първата част се появи проблем, когато се контузи Юмипиг и не можахме да го използваме до края на срещата. Що се отнася за цялата серия, със сигурност имаше известна доза драматизъм. Имахме възможност да спечелим и първия мач и тогава при 2-0 за нас щеше да е още по-драматично. В крайна сметка има закономерност в баскетбола, поздравявам отбора на Балкан. Смятам, че извършиха много работа и играчите, и ръководството на клуба и закономерно се класираха за финал. Нямаме предпочитания за съперник в мача за бронзовите медали. Който повече заслужава от другата полуфинална серия, ще отиде на финал. Ние ще се срещнем с другия тим. Ние няма да се откажем от малкия финал и ще хвърлим всички усилия, тъй като клубът ни за първи път е във финалната четворка и и важно как ще си представим."

 

Игор Кесар /Балкан/: "Естествено, тази победа бе много важна за нас. Изпълнихме до голяма степен това, за което си говорехме в съблекалнята. Искам специално да благодаря на тази невероятна публика, която ни подкрепяше през време на цялата полуфинална серия. Така че - ще се видим на финала, нямам какво друго да кажа."


Никола Маравич /Академик Бултекс 99/: "Не мисля, че играх много добре тази вечер. Вкарах малко повече точки, но наистина трябваше да се представя по-силно. Не играхме добре през първата четвъртина, тогава ни направиха разлика. После се вдигнахме, започнахме да я намаляваме, но накрая не успяхме, сами видяхте. Нямахме късмет в първия мач в Пловдив, просто загубихме спечелена среща. В крайна сметка честитя на Балкан. Всички те са добри момчета, желая им късмет във финала."

1 2 3 4 5 ... 117 »
КЛАСИРАНЕ
ТОП 5 на Кръга
НБЛ-Мъже | Редовен сезон (кръг 28)
НБЛ-Мъже
Балкан
Ръст: 204 см
Тегло: 103 кг
Рождена дата: 29-03-1989
Пост: Тежко крило (4)
КРЪГ 27
MVP27
Точки15
Борби8
Асистенции3
Отнети топки1
Минути30.1
Галерия
http://www.festahotels.com
Партньори на клубовете
Molten

Fan Manager