АкадемикАкадемик Бултекс 99БалканБероеЛевски Лукойл Рилски спортистСпартак ПлевенЧерно море ТичаЯмбол
НОВИНИ
 

Коментари след срещата Академик Бултекс99 - Берое от XVIII кръг

10.02.2018 20:36
Коментари след срещата Академик Бултекс99 - Берое от XVIII кръг

 

Асен Николов /старши треньор на Академик Бултекс 99/: "Съдейки по резултата победата изглежда лека, но на момчетата не им беше леко с тази агресивна защита, която играха. Добре е, е успяхме да задържим тази агресия до края на самата среща. Победата ни дава самочувствие преди мачовете с Рилски спортист за Купата. Точно такава защита искам да виждам, работим я от началото на сезона, но това не бе най-силния ни мач, тъй като имахме пропуски и грешни решения в атака. Иначе стояхме стабилно, имахме добър таймиг и спейсинг на постепенно нападение. Там обаче имаме резерви. Тепърва ще мислим за Рилски спортист."


Александър Груев /Академик Бултекс 99/: "Сами си направихме мача лесен с агресивната ни защита. Оттам дойде слабия им процент в стрелбата и контраатаките ни, от които спечелихме лесни точки. Движихме топката през цялото време, а когато играем така отборът ни е доста труден за пазене, тъй като опасността идва отвсякъде. Тук се чувствам супер, атмосферата е идеална, имаме много хубав отбор, който може да постигнем много, публиката е жестока. Имахме разговори с ръководството още преди сезона, но тогава избрах да продължа кариерата си в чужбина. Отборът ми изпадна във финансова криза, прибрах се и поддържах форма с Атлетик. След напускането на Шакир Смит Асен Николов ми се обади и бързо се разбрахме. Амбициите ми са големи. Най-важното е да сме здрави, да работим упорито, трябва ни и малко късмет и можем да постигнем много."


Любомир Минчев /старши треньор на Берое/: "След такава загуба не ми остава нищо друго, освен да поздравя противника. Противникът игра доста по-добре от нас, ние нищо не играхме – и в защита и най-вече в нападение. Мъката вече е 3-4 месеца. В последната седмица водихме нормален и добър тренировъчен процес, но обикновено след такъв цикъл първия мач не е на ниво. За съжаление, сега идва пауза в шампионата и това ще ни попречи, но това важи за всички отбори. Играчи, на които разчитаме много, играха доста слабо, но ще го преглътнем."

 

Филип Виденов /Берое/: "За нас не се получи добър мач, Академик Бултекс 99 имаше много добър ден. Имахме проблеми в защита, както и в нападение и резултатът го показва. Реакцията, която отборът има в трудни моменти е малко стряскаща. В такива моменти някой трябва да хване юздите, да се сбием повече. Свърши ми договора с Иран, върнах се в България, за мен е добра възможност да поддържам форма и да помогна на отбора. Чувствам се отлично в Стара Загора. Очаквам всеки момент проблемите ми с картотеката да бъдат решени и да мога да заиграя."

 
1 2 3 4 5 ... 117 »
КЛАСИРАНЕ
ТОП 5 на Кръга
НБЛ-Мъже | Редовен сезон (кръг 28)
НБЛ-Мъже
Балкан
Ръст: 204 см
Тегло: 103 кг
Рождена дата: 29-03-1989
Пост: Тежко крило (4)
КРЪГ 27
MVP27
Точки15
Борби8
Асистенции3
Отнети топки1
Минути30.1
Галерия
http://www.festahotels.com
Партньори на клубовете
Molten

Fan Manager